NB I: Kassai Viktor pert nyert Lipták Zoltán ellen

S. Zs.S. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.06.27. 20:09
Kassai Viktornak adott igazat a győri ítélőtábla, így az őt rasszista kijelentés miatt vádoló Lipták Zoltán – aki jelenleg a Gyirmót FC játékosa – négyszázezer forintos sérelemdíjat fizet. Az ítélet jogerős.

A negyvennégy esztendős FIFA-játékvezető a 2017. április 29-én lejátszott DVTK–Vasas mérkőzést követően fordult a bírósághoz. Lipták Zoltán, a DVTK akkori védője ugyanis a fegyelmi tárgyaláson azt állította, hogy a meccs játékvezetője – aki azon a bajnokin piros lapot mutatott fel neki – rasszista módon beszélt akkori csapattársával, Patrick Mevoungouval.

Az eset óta két év telt el...

A győri ítélőtábla csütörtök délelőtt megerősítette az első fokú döntést, vagyis Lipták Zoltán megsértette a játékvezető személyiségi jogait és jó hírnevét, amikor az MLSZ fegyelmi bizottsága előtt valótlant állított Kassai Viktorról.

„Ez az egész történet valójában nem rólam szólt – mondta a Nemzeti Sportnak Kassai Viktor, akit dr. Bajáky Tamás ügyvéd képviselt. – Számomra az volt fontos, hogy visszatartó erejű ítélet szülessen, amely szerint egy labdarúgó vagy egy klub nem állíthat súlyosan sértő valótlanságot egy játékvezetőről csak azért, hogy a saját felelősségét elhárítsa, vagy a fegyelmi büntetését ezzel valamiképpen csökkentse.”

Korábban már megírtuk: mivel a játékvezetők kommunikációját segítő technikai eszköz rögzíti a találkozó közben elhangzottakat, az első pillanattól lehetett tudni, hogy az igazság gyorsan kideríthető. Mégis két év telt el, azóta sem Lipták Zoltán, sem Patrick Mevoungou nem a Diósgyőr játékosa már, de az ügy csak most ért véget. Azt is lehetett tudni már a per elején, hogy ha Kassai Viktor számára kártérítést állapít meg a bíróság, akkor azt a 2011-es Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője a fiatalon, tragikusan elhunyt diósgyőri kapus emlékét ápoló Rakaczki Bence Alapítványnak ajánlja fel, így a diósgyőri alapítvány rövidesen a bíróság által megállapított négyszázezer forinttal gyarapodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik