NB I: Holnap estig sem lőttünk volna gólt - Horváth F.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 23:25
Kétgólos (2–0) vereséggel kezdte a bajnoki szezont a Győri ETO labdarúgócsapata az NB I-ben, amely Pakson kapott ki a meggyőző teljesítménnyel kirukkoló házigazdáktól. Csertői Aurél a csapatmunkát emelte ki a győztes oldalon, míg a vesztesen Horváth Ferenc a frissességet hiányolta övéiből.

„Szerettünk volna nyerni, ami sikerült is – nyilatkozta Csertői Aurél, a győztes paksiak vezetőedzője a mérkőzést közvetítő Sport2-nek. – Óriási bravúr ez tőlünk, hiszen a Győrnek van Magyarországon a legjobb játékosállománya. Játékosaim erőn felül teljesítettek, nem is akarok kiemelni senkit, hiszen mindenki jól futballozott. Csapatként és játékban is legyűrtük az ellenfelet, jól, látványosan játszottunk, és két gólt rúgtunk. A világ futballjában a kulcsjátékosok hozzák általában a mérkőzéseket, de mi ezúttal nemcsak egyénileg, hanem csapatként is jól futballoztunk. Igazából a profi ismérve az, hogy nemcsak melózik, hanem kreatívan, felszabadultan is futballozik, függetlenül attól, hogy nagy a tét. Ezeket kell összerakni, és fejben feldolgozni, mert abból összejöhet egy ilyen játék. Nagyon erősen kezdtük a bajnokságot, de minden mérkőzés más, legközelebb már mi is más játékkal szeretnénk nyerni, de egyelőre örülünk ennek a sikernek, a jövő hétig mindenképpen."Csertői Aurél, a győztes paksiak vezetőedzője a mérkőzést közvetítő Sport2-nek. – Óriási bravúr ez tőlünk, hiszen a Győrnek van Magyarországon a legjobb játékosállománya. Játékosaim erőn felül teljesítettek, nem is akarok kiemelni senkit, hiszen mindenki jól futballozott. Csapatként és játékban is legyűrtük az ellenfelet, jól, látványosan játszottunk, és két gólt rúgtunk. A világ futballjában a kulcsjátékosok hozzák általában a mérkőzéseket, de mi ezúttal nemcsak egyénileg, hanem csapatként is jól futballoztunk. Igazából a profi ismérve az, hogy nemcsak melózik, hanem kreatívan, felszabadultan is futballozik, függetlenül attól, hogy nagy a tét. Ezeket kell összerakni, és fejben feldolgozni, mert abból összejöhet egy ilyen játék. Nagyon erősen kezdtük a bajnokságot, de minden mérkőzés más, legközelebb már mi is más játékkal szeretnénk nyerni, de egyelőre örülünk ennek a sikernek, a jövő hétig mindenképpen."

„Nagyon rosszul kezdtünk, lassan, tompán játszottunk, nem voltunk frissek – mondta Horváth Ferenc, a győriek szakvezetője – Sajnos ebbe bele is ültünk egy kicsit, amin aztán nagyon nehéz változtatni. A Paks szerzett az elején két gólt, utána pedig nagyon jól védekezett. Bennünk pedig nem volt meg ahhoz a kellő frissesség, hogy ezt feltörjük, de a kapusuk is remekül védett. Van min változtatnunk. Nem gondolom, hogy az Európa-liga sikertelensége döntően befolyásolta volna a mai mérkőzést. Viszont elég nehéz volt a hazautunk, nem olyan régen játszottunk, nehezen regenerálódtunk, leginkább emiatt hiányzott a frissesség. És egy kicsit talán el is hittük, hogy elég az, ha csak eljövünk ide, és megmutatjuk magunkat, mert akkor majd történik valami. Csak nem történt semmi, és abból nagyon nehéz váltani, nekünk sem sikerült. Ha holnap estig játszottunk volna, akkor sem lövünk gólt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik