NB I: Holman lehet a legdrágább magyar ezen a nyáron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.16. 08:47
Holman Dávid átigazolási rekordot döntött azzal, hogy kedden a Debreceni VSC-től a Slovan Bratislavához szerződött – erről ír a játékost képviselő Center Sport menedzseriroda hivatalos honlapja, azok után, hogy a pozsonyiak bejelentették a támadó átigazolási díját.

A pozsonyiak hivatalos honlapjukon, azskslovan.com-on jelentették be kedd este Holman Dávid szerződtetését, és azt is közölték, hogy a támadó átigazolási díja 700 ezer euró (mintegy 213 millió forint).

„A transfermarkt.de adatai szerint ezzel Holman Dávid lett ezen a nyáron az NB I legdrágább magyar játékosa. Ennél nagyobb összeget a meglévő adatok alapján csak a macedón Enisz Bardiért fizettek ki (a Transfermarkt szerint 1.5 millió euróért kelt el a spanyol Levantéhoz távozó újpesti). Egyúttal Holman az első magyar futballista, aki az NB I-ből ezen a nyáron átigazolási díj ellenében végleg külföldre szerződött” – írja az ügylet kapcsán a centersport.hu.

Holman a 27-es mezt kapta meg a Slovannál, és a szombati bajnokin már pályára léphet a Spartak Trnava (Nagyszombat) ellen.

Holman értékét egyébként a transfermarkt a nyáron 500 ezer euróra taksálta, ez még viszonylag tűrhető becslés volt, hiszen „csak” 200 ezer euróval (kb. 60 millió forinttal) többért kelt el. Az újpesti Bardhi értékét már kevésbé sikerült „belőnie” a portálnak, a macedón válogatott labdarúgót 700 ezer euróra becsülte, ám ennek több mint kétszereséért adta el a játékost az Újpest FC.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik