NB I: Hemingway szerint több százezren drukkolnak a Honvédnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.26. 21:26
Huszonnégy év után lehet újra bajnok a Budapest Honvéd labdarúgócsapata. A szombati, Videoton elleni bajnoki rangadó előtt George F. Hemingway tulajdonos azt mondta, több százezren annak drukkolnak, hogy a Honvédé legyen az aranyérem, és ez számára nagyon jó érzés. Hat pontban felsorolta, szerinte mi a titka a csapat sikereinek.

„Függetlenül attól, hogy arany- vagy ezüstérmesek leszünk, ez egy csodálatos teljesítmény a csapat és a vezetőedző (Marco Rossi) részéről. Remélem, szombat este is ünnepelhetünk, de mi mindenképpen ünnepelni fogunk" – nyilatkozta George F. Hemingway a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton.„Függetlenül attól, hogy arany- vagy ezüstérmesek leszünk, ez egy csodálatos teljesítmény a csapat és a vezetőedző (Marco Rossi) részéről. Remélem, szombat este is ünnepelhetünk, de mi mindenképpen ünnepelni fogunk" – nyilatkozta George F. Hemingway a Sport 24 híradónak a DIGI Sporton.

A tulajdonos elmondta, szerinte milyen tényezők miatt volt idén rendkívül eredményes a Honvéd az NB I-ben. „Jó játékosok, kiváló csapategység, nagyszerű szurkolók, nagyon jó vezetőedző, nyugalom, és egy kis szerencse. Magunk mögött tudjuk a kispestieket, és magunk mögött tudunk több százezer drukkert Magyarországon. Sokan mondják, hogy mennyire drukkolnak nekünk, és szeretnék, ha nyernénk. Ez jó érzés."

Mi a közös a három olasz vezetőedzőben, Carlo Ancelottiban (Bayern München), Antonio Contéban (Chelsea) és a Honvédot irányító Marco Rossiban: „Ha megnyerjük az aranyat, akkor az, hogy mind a hárman bajnokságot nyertek" – vágta rá Hemingway, akitől azt is megtudtuk, hogy Rossi sorsa csak a szezon után dől el.

Egyúttal kiemelte, hogy a csapat szeretné az értékeit megtartani. „Én nem drukkolok annak, hogy nagyon kapósak legyenek a játékosok. Szeretném együtt tartani a csapatot. Ha olyan ajánlatot kapunk – más módon, mint a Keresztapa című filmben –, akkor természetesen lehet, hogy egy-két játékostól meg kell válnunk. De hozunk hasonló játékosokat helyettük, és az akadémiából is feljöhet 8-10 játékos a felnőttcsapathoz."

Hozzátette, a cél, hogy a következő szezonokban is a bajnoki címért küzdjön a Honvéd, amely két Magyar Kupa-győzelmet és egy bronzérmet szerzett a Hemingway-érában. Ehhez jöhet szombaton egy arany vagy egy ezüst. A Honvédnak előbbihez már a döntetlen is elég a Videoton ellen az NB I bajnoki döntőjén, a Bozsik-stadionban.

NB I, 2016–2017, 33. FORDULÓ
MÁJUS 27., SZOMBAT
HELYSZÍN
19.00: Vasas FC–Mezőkövesd
(stream: m4sport.hu)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion
19.00: Ferencváros–Újpest FC
(stream: m4sport.hu)
Budapest, Groupama Aréna
19.00: Budapest Honvéd–Videoton FC
(Tv: M4 Sport)
Budapest, Bozsik József Stadion
19.00: Diósgyőri VTK–Debreceni VSC
(stream: m4sport.hu)
Mezőkövesd, Városi Stadion
19.00: Paksi FC–MTK Budapest
(stream: m4sport.hu)
Paks, Városi Stadion
19.00: Haladás–Gyirmót FC Győr
(stream: m4sport.hu)
Sopron, Városi Stadion
Az NSO a forduló összes mérkőzéséről élő, szöveges tudósítással jelentkezik. Az m4sport.hu-n streamen követhetik nyomon a találkozókat. A Bp. Honvéd–Videoton meccs a tévében is élőben lesz látható, az M4 Sporton, míg az FTC–Újpest derbi azt követően, felvételről.
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik