NB I: Guzmics beperelte a Mezőkövesdet, a klub pedig a játékost

Vágólapra másolva!
2021.04.07. 17:05
null
Guzmics Richárd (jobbra) szerint a Mezőkövesd tartozik neki (Fotó: Micheller Szilvia)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Mezőkövesd a hivatalos honlapján közleményben jelezte, hogy nem áll fenn fizetési kötelezettsége Guzmics Richárddal szemben. A válogatott játékos beperelte a klubot, amely jogi úton megtámadta Guzmics szerződésbontását.

A Nemzeti Sport Online kedden számolt be arról, hogy Guzmics Richárd szerződést bontott a Mezőkövesddel. A 34. életévét április 16-án betöltő védő 2020 januárja óta volt a klub labdarúgója.

A 27-szeres válogatott játékos ügyvédje, Dányi Szilárd a csakfoci.hu-nak elárulta, nem közös megegyezéssel szakítottak a felek, hanem Guzmics felmondta a munkaszerződését, mivel – álláspontja szerint – a klub több hónapnyi bérével tartozik neki, és ezt a felszólító levél ellenére csak részben egyenlítette ki.

A Mezőkövesd közleményében az áll, nem áll fenn fizetési kötelezettsége Guzmics Richárddal szemben, munkáltatóként a munkaviszonyból származó kötelezettségét nem szegte meg, ezért Guzmics Richárd munkavállalói felmondását, annak jogellensége miatt a klub megtámadta az illetékes törvényszéken.

A borsodi egyesület szerint Guzmics szeptember 11. óta „a sporttevékenységétől független egészségügyi problémái miatt egyetlen edzésen sem vett részt, mérkőzéseken nem játszott, a munkaköre szerinti hivatásos labdarúgói feladatait nem látta el, munkát nem végzett, ezért a munkajogi szabályok értelmében munkabérre nem volt jogosult”.

Guzmics Richárd az előző idényben három NB I-es találkozón lépett pályára a kövesdiek színeiben, a mostaniban pedig ugyancsak három bajnoki mérkőzésen játszott. Guzmics legutóbb augusztus 29-én, a Paks ellen 2–1-re megnyert meccsen szerepelt, akkor még Kuttor Attila volt a csapat vezetőedzője.

„Az elmúlt időszakban felröppentek olyan hírek, melyek szerint nem voltam egészséges – mondta Guzmics a csakfoci.hu-nak. – Ezzel ellentétben jelenleg szabadon igazolhatóként csapatkeresésben vagyok. Szeretnék még NB I-es csapatban futballozni, hiszen képesnek érzem magam arra, hogy megfeleljek a kihívásoknak, motiváltan, száz százalékig egészségesen játsszak évekig.”

A Mezőkövesd szerint Guzmics „a tőle elvárható szinten a munkaköre szerinti hivatásos sportolói feladatait folyamatosan és összefüggően két hónapig sem látta el”. A klub hozzátette, a korábbi Haladás-játékos a szerződésében rögzített kötelezettsége ellenére a sporttevékenységével összefüggésbe hozható korábbi sérüléseiről nem tájékoztatta a Mezőkövesdet.

A Mezőkövesd és Guzmics Richárd között tehát két peres eljárás van folyamatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik