NB I: Fernando gyerekekhez hasonlította a DVTK játékosait

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.16. 13:26
null
„Az első félidőben gyerekek játszottak felnőttek ellen” – nyilatkozta a mezőkövesdi meccs után Fernando, a DVTK vezetőedzője (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB I 8. fordulójából a Puskás Akadémia–Mol Vidi FC (2–1) és a Bp. Honvéd–Ferencváros (0–1) találkozó kapcsán már jelentkeztünk értékelésekkel, videós nyilatkozatokkal, most lásuk a többi mérkőzés mestermérlegét is.

 

ÚJPEST–DEBRECEN 1–0

NEBOJSA VIGNJEVICS, az Újpest FC vezetőedzője

– Az eredménnyel aligha lehet elégedetlen. És a játékkal?
– Rendkívül örülök a győzelemnek, mert muszáj volt nyernünk, ráadásul nagyon jó csapat ellen kellett győznünk. Az elejétől kezdve mi voltunk a jobbak, főleg az első félidőben, amikor kétgólos előnyre is szert tehettünk volna.

– A második félidőben mintha mindkét csapat teljesítménye visszaesett volna.

– Igen, mi is tisztában voltunk azzal, hogy a Debrecen is képes veszélyes támadásokra, ezért nem hagyhatunk neki teret. Érdekesség, hogy a második játékrészben teljesen nyílt sisakos volt a játék, ennek ellenére kevés tiszta helyzet teremtődött. A debreceniek is megpróbálkoztak a gólszerzéssel, de az utolsó passzok náluk is hiányoztak. Minden egybevetve megérdemeltük a győzelmet.

– Aggódik amiatt, hogy az előző idény házi gólkirálya, Novothny Soma továbbra is eredménytelen az idényben?

– Nem aggódom, mentálisan elég erős, hogy megbirkózzon azzal a teherrel, hogy tőle várja mindenki a gólokat. A nyári szünet után öt-hat kiló súlyfelesleggel érkezett vissza, de ezt a harcot neki kell megvívnia. Nem szabad görcsölnie, hogy gólt szerezzen, arra kell figyelnie, hogy a csapatot segítse minden lehetséges módon.

HERCZEG ANDRÁS, a Debrecen vezetőedzője

– Kiegyensúlyozott mérkőzés volt, mégis pont nélkül távoznak.
– Az első félidőben két nagy helyzetünk is volt, jó lett volna legalább az egyiket gólra váltani, de nem sikerült, míg az Újpest egy jól eltalált lövésből vezetést szerzett. Sajnos ezután hiába próbálkoztunk, nem voltunk olyan veszélyesek, mint szerettük volna.

– A szünetben mit kért játékosaitól?

– Hogy támadóbb felfogásban játsszunk, próbáljunk agresszívabban, bátrabban belemenni a párharcokba, mert az első félidőben sokat elveszítettünk. A hajrában próbáltam gyorsítani a csapatomat, Tőzsér Dániel lecserélése is ezt a célt szolgálta. A csatársorból hiányoznak játékosaink, mint Haris Tabakovic, akinek a gólérzékenysége jól jönne mostanában.

– Mi az oka, hogy a Debrecennek és önnek sem megy az Újpest vendégeként?
– Bár tudnám! Háborút már nyertem az Újpest ellen, amikor a bajnoki címet megszereztük előle, de csatát sajnos ritkán, idegenben pedig még soha. Ugyanakkor az Újpest igazán nagy csapat, tekintélyes múlttal, más együttesek sem feltétlenül győzni járnak a Szusza Ferenc Stadionba.

PAKSI FC–MTK 3–0

CSERTŐI AURÉL, a Paksi FC vezetőedzője

– Biztos győzelem volt?
– Voltak fordulópontok a mérkőzésen: megszereztük a vezetést, aztán kihagytunk két nagy helyzetet, utána az ellenfelünk tizenegyest rúghatott, ám hibázott, majd szinte azonnal újra betaláltunk. Összességében megérdemelten szereztük meg a három pontot.

– A második játékrész közepén dőlt el a mérkőzés: akkor, amikor az MTK tizenegyest hibázott, csapata pedig azonnal góllal büntetett?

– Így van. Kétségkívül kellett a győzelmünkhöz az MTK elhibázott tizenegyese, emellett az is rengeteget jelentett, hogy nem sokkal utána megdupláztuk az előnyünket.

– Hahn János hetek óta remek formában futballozik. Mit lehet tudni a sérüléséről?

– Izomsérülést szenvedett, egyelőre csak reménykedünk, hogy nem súlyos, és nem kell a következő fordulóban nélkülöznünk.

FECZKÓ TAMÁS, az MTK vezetőedzője

– Nem úgy indult a mérkőzés, hogy sima vereség lesz a vége.
– Jól kezdtünk, a hazaiak kapusának kétszer is óriásit kellett védenie, kontrolláltuk az első félidőt, jó formában futballoztunk. A meccs fordulópontja a kihagyott tizenegyes volt, ha azt értékesítjük, megnyertük volna a meccset.

– Csapata játékában nem igazán volt átütő erő. Egyetért?

– Meddő volt a fölényünk, nagy helyzetei a Paksnak voltak. Bosszantó, hogy egy szervezetten védekező csapat ellen nem találtunk be, mások az ilyen meccset megnyerik.

– Biztos benne, hogy ha Lencse László értékesíti a tizenegyest, akkor meg is nyerik a meccset?

– Száz százalékig! Jól futballoztunk ugyanis, és ha betalálunk, mást kellett volna játszania a Paksnak.

MEZŐKÖVESD–DVTK 4–2

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője

– Aligha álmodott ilyen kezdésről…
– Az első félidőben mi irányítottunk, a szünet után feljött a Diósgyőr. Örülök, hogy a hajrában sikerült bevinni a kegyelemdöfést. Az eső miatt roppant nehéz volt játszani, a felázott talaj alaposan igénybe vette a játékosokat, ezért külön dicséretet érdemelnek.

– Minek köszönhető a fergeteges tizenegy perc?
– A korábbi mérkőzéseken is adódtak helyzeteink, de rendre kimaradtak. Most szinte minden sikerült. tervezni ezt természetesen nem lehet, de úgy láttam kívülről, hogy nagyon elkaptuk a ritmust. Nekünk eddig is minden pontért alaposan meg kellett dolgoznunk, így lesz a jövőben is.

– Nem bizonytalanodott el három-kettes állásnál?
– Nem, meg sem fordult a fejemben, hogy baj lehet. De kétségtelen, hogy ebben az időszakban a vendégek diktálták a tempót. Szerencsére újból igazolódott, hogy jó hozzáállású játékosaink vannak, akiknek helyén volt a szívük.

FERNANDO FERNÁNDEZ, a DVTK vezetőedzője

– Mit lehet ilyenkor mondani?
– Két ellentétes félidőt láthattunk. Az elsőben gyerekek játszottak felnőttek ellen, a második játékrész már olyan volt, amilyennek az élvonalban lennie kell. Talán cserélhettem volna korábban, de akkor tízet is lehetett volna. Úgy gondoltam, hogy a lehetőséget meg kell adni a javításra.

– Miből adódott a tizenegy perces vesszőfutás?
– A koncentráció hiányából és abból, hogy korán labdát veszítettünk. Egyébként a játékosoknak meg kell tanulniuk profi labdarúgóként viselkedni és játszani, de erről nem szeretnék bővebben beszélni.

– Mivel próbálta meg ösztönözni játékosait a szünetben?
– Engedje meg, hogy az elmondott szavakat inkább ne idézzem fel, mert nem valószínű, hogy elbírnák a nyomdafestéket. Szerencsére a második félidőben már lehetett látni játékosaimon a tüzet és az alázatot, amely nélkül képtelenség eredményesen szerepelni.

KISVÁRDA–HALADÁS 4–1

DAJKA LÁSZLÓ, a Kisvárda vezetőedzője

– Micsoda győzelem!
– Nem akarok elégedetlennek tűnni, de nem voltunk olyan dinamikusak, mint a korábbi mérkőzéseken. Ugyanakkor nagyon okosan futballoztunk.

– Miben léptek előre?
– A klub egyértelműen meghatározta a stratégiát, ezt kell elfogadtatnom, begyakoroltatnom a játékosokkal. A futballisták akarnak és szeretnek nyerni, van motivációjuk, úgy tűnik, fogékonyak a közös munkára.

– Azért a második gólnál egyértelműen szóba kerülhet az edző szerepe, hiszen jól láthatóan begyakorolt figurát alkalmaztak.
– Természetesen sokat dolgozunk, gyakorolunk különböző szituációkat, és öröm az edzőnek, ha ebből visszakap valamit a mérkőzésen – ha pedig gól a vége, az szuper érzés!

MICHAL HIPP, a Haladás vezetőedzője

Aligha erre számított…
– Nagyon csalódott vagyok, az eredmény és a mutatott teljesítmény miatt is. Naivak voltunk, és olyan egyéni hibákat követtünk el, amellyel megkönnyítettük egy jól játszó csapat dolgát.

– Korábban nem volt jellemző a Haladásra, hogy ilyen sok gólt kapjon. Mi ennek az oka?
– Sokat változott a keret, vannak hiányzók. Gödörbe kerültünk, ez nem kérdés.

– A szurkolók a meccs végén hosszan elbeszélgettek a játékosokkal…
– Ezt nem láttam, de az biztos, hogy szégyellem magam ezért a teljesítményért. Rendkívül hosszú utat tettek meg a szurkolók, és ezt kapták tőlünk, ez nem elfogadható. Ki lehet kapni, de nem így. Figyelmetlenek voltunk, sokat hibáztunk, ennek nem is lehetett más az eredménye.


NB I, 2018–2019, 8. FORDULÓ
SZEPTEMBER 15., SZOMBATHELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Újpest–Debrecen 1–0
Budapest, Szusza Ferenc StadionFarkas Ádám
2595
Puskás Akadémia–Mol Vidi 2–1
Felcsút, Pancho ArénaSzőts Gergely
1728
Mezőkövesd Zsóry–Diósgyőr 4–2Mezőkövesd, Városi StadionBerke Balázs
2627
Paksi FC–MTK Budapest 3–0 Paks, Városi Stadion Iványi Zoltán
864
Kisvárda–Haladás 4–1 Kisvárda, Várkerti Sporttelep Németh Ádám
1983
Bp. Honvéd–Ferencváros 0–1
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionErdős József
3579
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC86218– 6+1220
2. Budapest Honvéd851212– 6+616
3. MTK Budapest841311–13–213
4. Mezőkövesd Zsóry FC732211– 7+411
5. Paksi FC824210– 9+110
6. Újpest FC7241 6– 6 010
7. Debreceni VSC8242 9–10–110
8. Mol Vidi FC623112– 6+6 9
9. Kisvárda8224 7–14–7 8
10. Diósgyőri VTK8134 7–14–7 6
11. Puskás Akadémia FC8125 9–14–5 5
12. Szombathelyi Haladás812510–17–7 5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik