NB I: Ez egy 20 éves fiútól nem korrekt – Hornyák Zsolt kiakadt Kiss Tamásra

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2020.10.31. 19:18
null
Hornyák Zsolt Kiss Tamás játékával nem volt elégedett (Fotó: Török Attila)
Két rossz formában lévő csapat küzdött meg egymással Felcsúton, és bár a hazaiaknak sokkal több lehetőségük adódott, mégis a ZTE nyert (1–2) a labdarúgó NB I 9. fordulójában, így megelőzte ellenfelét a tabellán. A PAFC továbbra is gödörben van, egymás után a negyedik bajnokiját vesztette el. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A koronavírusos Boér Gábort segítője, Makra Zsolt helyettesítette a ZTE kispadján és a sajtótájékoztatón is.

„Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, szinte az első beadásból gólt kaptunk. Nehéz volt felállni, főleg, hogy nem a legjobb passzban volt a csapatunk. Minden dicséret megilleti a srácokat, mert nagyot küzdöttek, és ezt most meg is hálálta az élet és a futball. Két gyönyörű góllal nyertünk. Lehet, hogy az előző mérkőzéseinken jobban játszottunk, és ma nem volt annyira gördülékeny a támadójátékunk, de az élet visszaadott valamit az elmúlt három vereség miatt.”

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt az elmúlt találkozókhoz hasonlóan megint feldúltan értékelt.

„Úgy indultunk, ahogy elképzeltük, vezettünk, de megint visszatérünk a felelőtlenségre, ezúttal Kiss Tomi személyében. Egy fiatalemberről van szó, aki küzd, kap egy új szerződést, aztán ilyen felelőtlenséget csinál. Az egyenlítő gól annak volt köszönhető, hogy harmadszorra visszasétált, ez egy húszéves fiútól nem korrekt. Ezért döntöttünk a gyors csere mellett. A második gólnál pedig Van Nieff hibázott. Volt három-négy lehetőségünk, egy kapufánk, de hiányzott némi szerencse. Ha nem leszünk precízebbek, akkor nem tudjuk megfordítani a szerencsét. Küzdött a csapat, megvolt az akaraterő, benne volt az egyenlítés a játékunkban, de valami hiányzott. Mindig azt szoktam mondani, hogy a futballt nem lehet becsapni. Ha egy fiatal úgy gondolja, hogy egy percig megteheti, akkor éppen az a perc lehet a döntő.”

A meccs összefoglalóját ide kattintva lehet elolvasni.

LABDARÚGÓ NB I
9. FORDULÓ

Puskás Akadémia–ZTE 1
–2 (Mance 13., ill. Lesjak 20., Szánthó 53.)

Felcsút,
Pancho Aréna,789néző.Vezette:Zierkelbach

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik