NB I: drukkol a magyaroknak a Videoton norvég edzője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.06.24. 22:05
Henning Berg, a Videoton május elején kinevezett norvég edzője örül annak, hogy több játékosa a franciaországi Európa-bajnokságon szerepel a magyar válogatottban, és reméli, hogy teljesítményükkel inspirálják a többieket.

„Nagyon élvezik, hogy játszhatnak az Európa-bajnokságon, tudom, alig várták már, hogy ott lehessenek" – mondta az M1 aktuális csatornán péntek este Lang Ádámra és Juhász Rolandra utalva.

A játékosként 100-szoros norvég válogatott Berg kérdésre válaszolva elmondta, hogy Norvégiában nagyon csalódottak voltak, amikor a magyarokkal szemben alulmaradtak az Eb pótselejtezőjében, de most már bízik benne, hogy a magyar csapat folytatja menetelését és túljut a belgákon a nyolcaddöntőben.

Saját csapatáról, az Európa-liga-selejtező előtt álló Videotonról azt mondta, a moldovai FC Zaria Balti ellen esélyesként kezdi a párharcot, és egyelőre az a legfontosabb, hogy továbbjusson.

„Ahhoz, hogy majd gólokat lőjünk, jó csatárok kellenek, de én a csapatjátékot helyezem előtérbe. Ha támadunk, mindenki támad, ha védekezünk, mindenki védekezik. Persze ha lesz lehetőségünk javítani a keretet, azt megtesszük, de a rendelkezésre álló játékosokkal is elégedett vagyok" – reagált arra a felvetésre, hogy a felkészülési mérkőzéseken kevés gólt szerzett a Videoton.

A 46 éves Berg a játékos-pályafutása jelentős részét a Premier League-ben töltötte. A Blackburn Roversszel és a Manchester Uniteddel angol bajnok is volt, utóbbival pedig a Bajnokok Ligáját is elhódította. Edzőként legutóbb 2013 és 2015 között a varsói Legiánál dolgozott, amellyel 2014-ben bajnoki címet szerzett, tavaly pedig Lengyel Kupát nyert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik