NB I: Doll Lauth beállásában látta a fordulópontot Kecskeméten

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.27. 19:27
null
Thomas Doll szerint Benjamin Lauth beállásával tudták ismét kontrollálni a játékot (Fotó: Korponai Tamás)
Mint ismert, a labdarúgó NB I nyitó fordulójában a Ferencváros Böde Dániel triplájával 3–1-re nyert Kecskeméten. A mérkőzést követően a zöld-fehérek mestere, Thomas Doll Benjamin Lauth beállításában látta a fordulópontot a ritmustalan második félidei kezdést követően, Bekő Balázs pedig elégedetlenségének adott hangot az első játékrésszel kapcsolatban, szerinte futás, ütközés és harc nélkül nem lehet futballozni.

 

„Örülünk a győzelemnek, mindenki tudja, milyen nehéz Kecskeméten nyerni. Az első 25 percben jól játszottunk, utána labdavesztéseink voltak, amiből jól kontrázott a Kecskemét, mi pedig nem tudtuk meglőni a második gólt. A második félidő első felében nem találtuk a ritmust, ekkor kaptuk a gólt is, de Beni Lauth beállásával ismét kontrollálni tudtuk a játékot. Összességében nem érdemtelen a sikerünk, egy nagyon nehéz Rijeka meccs után ebben a melegben nem volt könnyű dolga a játékosaimnak, éppen ezért örülök nagyon, hogy három ponttal kezdtünk” – idézi Thomas Doll mérkőzés utáni nyilatkozatát a kecskemetite.hu.

„Egyetértek kollégámmal, az első félidőben dominált a Ferencváros, megérdemelten szereztek vezetést. A félidőben három-négy cserét is végrehajthattam volna, futás, ütközés, harc nélkül ugyanis ezt a játékot nem lehet csinálni. A második félidőre egy teljesen más arcát mutatva jött ki a csapat, kapufát rúgtunk, egyenlítettünk, utána pedig ziccerünk is volt. Bármerre eldőlhetett volna ebben a periódusban a meccs, amikor a legjobban ezt éreztem, akkor kaptuk a gólt. Sajnos a mai napon nem mi jöttünk ki jól a kulcshelyzetekből” – mondta Bekő Balázs, a hazaiak vezetőedzője.

Gera Zoltán több mint tíz év után játszott ismét magyar bajnokit, és 63 percet töltött a pályán – helyére Benjamin Lauth állt be –, lecserélésekor pedig még az ellenfél szurkolói is megtapsolták.

„Nagyon fontos volt a jó kezdés a csapatnak, a szezon első meccsén mindig fontos a győzelem, különösen egy kellemetlen ellenféllel szemben – értékelte a mérkőzést Gera a fradi.hu-nak. – Uraltuk a mérkőzést, nálunk volt a labda, helyzeteket alakítottunk ki és jól is játszottunk. Megzavartuk az ellenfelet, de sajnos az első félidőben csak egy helyzetet rúgtunk be. Ha még egyszer betalálunk, könnyebb lett volna a második játékrész.A cserék lendítettek a csapaton, de Böde Dani nagyszerű egyéni teljesítménye is kellett ahhoz, hogy három gólt rúgjon, és 3–1-re nyerjünk. Egy játékos számára mindig egy plusz, hogy ha az ellenfél is megtiszteli azzal, hogy elismeri teljesítményét. Azon vagyok, hogy minél jobban játsszak, és segítsek a csapaton. Örülök a győzelemnek és a jó kezdésnek, várom a folytatást!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik