HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.03.14 09:04 Frissítve: 2018.03.14 10:33

NB I: Bognár MU-csatártól leste el a különleges cselt

Dimitar Berbatov mozdulata inspirálta Bognár István emlékezetes cselét. A  bolgár csatár még akkor mutatta be, amikor a Manchester Unitedban játszott 2008 és 2012 között. A Mezőkövesd középpályása bízik benne, hogy hamarosan a gól is összejön.

HIRDETÉS

 


Látványos, magyar pályákon ritkán látható mozdulatsor volt, nem csoda, ha a jelenetre az interneten is felfigyeltek. A szombati Mezőkövesd–Haladás (2–1) bajnokin a hazaiak középpályása, Tóth Bence indította Bognár Istvánt, aki a bal szélen, az alapvonalnál érte utol a labdát. A télen szerződtetett futballista háttal állt a kapunak, ám így is alaposan becsapta a mögötte helyezkedő védőt: előbb jobb lábbal megállította a labdát, majd ahogy a tizenhatos felé fordult, bal külsővel a kapu irányába szöktette saját magát. 

A technikás középpályás állva hagyta a meglepődő szombathelyi hátvédet, majd miután utolérte a labdát, középre húzott, ám lövését Király Gábor hárította. Azóta az internetet bejárta a videojelenet, és azt a kérdést is feltették, tudatos volt-e a csel, vagy a véletlen szülte. 

Így csinálta Bognár:

 
„Eddig edzéseken sem gyakoroltam ezt a cselt, abban a pillanatban csak improvizáltam – mondta a Nemzeti Sportnak Bognár István. – Korábban viszont Dimitar Berbatovtól láttam valami hasonlót, igaz, a bolgár támadó mindvégig a jobb lábát használta, azzal pöckölte el a védő mellett a labdát. Emlékszem, annak a támadásnak a végén Cristiano Ronaldo gólt szerzett, sajnos az én lövésemet Király Gábor védte. Szerencsére a győzelem így is meglett, és nem is érdemtelenül szereztük meg a három pontot, több helyzetünk volt, mint a Haladásnak. Más kérdés, hogy a gól már nagyon kellene a lelkemnek, mert tudom, hogy Mezőkövesden várják tőlem. Remélem, a hétvégén végre megtörik a jég a Debrecen ellen, persze a csapat a legfontosabb – a három pontot akkor is aláírnám, ha nem találok a kapuba.”

Ez volt Berbatov csele:

Sikerével a Mezőkövesd hét forduló óta veretlen, a tavaszi három bajnokin két győzelem mellett egy döntetlen a mérlege. Más kérdés, hogy a szorgos pontgyűjtés ellenére sem tudott elmozdulni a kieső helyről.

„A veretlenségnek köszönhetően viszont az önbizalmunk folyamatosan nő, és mostanra olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy a Debrecen elleni győzelemmel szinte biztosan elmozdulnánk a kieső helyről. Remélem, nem éppen most szakad meg a sorozatunk.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.19 11:32:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A kövesdiek majdnem sírva mentek haza Újpestről • „Szétcsúszott” a PAFC • Hipp: Az ilyesmit nem könnyű megélni a kispadon.

2018.08.19 00:37:16

Labdarúgó NB I VOLESZÁK GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Csak a kezdés csúszott, az ékszer nem.

2018.08.18 18:23:50

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS

A vendégek az első félidőben tizenegyest hibáztak, fordulás után azonban vesztes helyzetből álltak fel.

2018.08.18 10:45:13

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS

A fehérváriak több mint egy félidőt emberelőnyben játszva hármat vágtak.

2018.08.18 18:25:01

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT

Fontos győzelmet aratott a DVTK a vártnál sokkal gyengébb teljesítménnyel kirukkoló Haladás ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS