nemzetisport.hu 2018.03.14 09:04 Frissítve: 2018.03.14 10:33

NB I: Bognár MU-csatártól leste el a különleges cselt

Dimitar Berbatov mozdulata inspirálta Bognár István emlékezetes cselét. A  bolgár csatár még akkor mutatta be, amikor a Manchester Unitedban játszott 2008 és 2012 között. A Mezőkövesd középpályása bízik benne, hogy hamarosan a gól is összejön.

 


Látványos, magyar pályákon ritkán látható mozdulatsor volt, nem csoda, ha a jelenetre az interneten is felfigyeltek. A szombati Mezőkövesd–Haladás (2–1) bajnokin a hazaiak középpályása, Tóth Bence indította Bognár Istvánt, aki a bal szélen, az alapvonalnál érte utol a labdát. A télen szerződtetett futballista háttal állt a kapunak, ám így is alaposan becsapta a mögötte helyezkedő védőt: előbb jobb lábbal megállította a labdát, majd ahogy a tizenhatos felé fordult, bal külsővel a kapu irányába szöktette saját magát. 

A technikás középpályás állva hagyta a meglepődő szombathelyi hátvédet, majd miután utolérte a labdát, középre húzott, ám lövését Király Gábor hárította. Azóta az internetet bejárta a videojelenet, és azt a kérdést is feltették, tudatos volt-e a csel, vagy a véletlen szülte. 

Így csinálta Bognár:

 
„Eddig edzéseken sem gyakoroltam ezt a cselt, abban a pillanatban csak improvizáltam – mondta a Nemzeti Sportnak Bognár István. – Korábban viszont Dimitar Berbatovtól láttam valami hasonlót, igaz, a bolgár támadó mindvégig a jobb lábát használta, azzal pöckölte el a védő mellett a labdát. Emlékszem, annak a támadásnak a végén Cristiano Ronaldo gólt szerzett, sajnos az én lövésemet Király Gábor védte. Szerencsére a győzelem így is meglett, és nem is érdemtelenül szereztük meg a három pontot, több helyzetünk volt, mint a Haladásnak. Más kérdés, hogy a gól már nagyon kellene a lelkemnek, mert tudom, hogy Mezőkövesden várják tőlem. Remélem, a hétvégén végre megtörik a jég a Debrecen ellen, persze a csapat a legfontosabb – a három pontot akkor is aláírnám, ha nem találok a kapuba.”

Ez volt Berbatov csele:

Sikerével a Mezőkövesd hét forduló óta veretlen, a tavaszi három bajnokin két győzelem mellett egy döntetlen a mérlege. Más kérdés, hogy a szorgos pontgyűjtés ellenére sem tudott elmozdulni a kieső helyről.

„A veretlenségnek köszönhetően viszont az önbizalmunk folyamatosan nő, és mostanra olyan helyzetbe hoztuk magunkat, hogy a Debrecen elleni győzelemmel szinte biztosan elmozdulnánk a kieső helyről. Remélem, nem éppen most szakad meg a sorozatunk.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.03.19 23:07:15

Labdarúgó NB I DLUSZTUS IMRE

ALAPVONAL. Lefordítva futballra a kézilabdás erődemonstrációt, a Videoton kezdőjében Lazovics és a két Scsepovics mellett Huszti és Juhász maradhatna, mellettük pedig Ter Stegen állhatna a kapuban, a mezőnyben pedig Dani Alves, Piqué, Marcelo, Rakitic és Kroos kaphatna szerepet.

2018.03.19 14:38:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Bödének ismét megvan a 11 gólja! A DVSC gyengébb formában van, mint a szezon elején.

2018.03.19 10:10:38

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Visszatért a támadó, akit 2005. május 26-án látott legutóbb az NB I • A Fraditól távozott, a forduló játékosa lett.

2018.03.18 23:12:16

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A Fradi szombati játéka több volt jól fizetett zsoldosok sikeresen megvívott harcánál.

2018.03.18 11:21:18

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Herczeg András: Megkérek mindenkit, ne írja le a Debrecent – a Kövesd felborította a futballvilág rendjét.