NB I: Belgiumban ontotta a gólokat, az Újpestből nem kért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.07. 10:22
A Standard Liege, az Anderlecht, a Racing Santander és az FC Bruges korábbi csatára, a jelenleg a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Sint-Truiden alkalmazásában álló Mohamed Tchité a télen Újpestre szerződhetett volna, de nemet mondott a lehetőségre.

A 32 esztendős csatár 2014 júliusában távozott az FC Bruges-től, majd 2015 februárjában aláírt a román Petrolul Ploiesti-hez, amelynél kevesebb mint fél évet töltött el. Tavaly nyáron ismét szabadon igazolhatóvá vált, a Sint-Truiden novemberben szerződtette.

A belga élvonalban a kiesés ellen küzdő együttesben eleinte rendszeresen lehetőséget kapott, ám az első nyolc meccsén csak egy gólt és egy gólpasszt jegyzett, így a legutóbbi hat fordulóban mindössze 23 percet töltött a pályán.

A Jupiler League-ben 161 mérkőzésen 65, míg a La Ligában 87 meccsen 25 gólig jutó Tchitének januárban lehetősége lett volna Újpestre szerződni – nemet mondott.

„A Sint-Truiden általános igazgatója, Phillipe Bormans januárban arra kért, folytassam Magyarországon, az Újpestben a pályafutásomat, de egyáltalán nem érdekelt ez a lehetőség. Nem azért szerződtem ide, hogy néhány hét múlva távozzak. A szezon végéig segíteni szeretnék a klubnak, még akkor is, ha a helyzetem jelenleg nem ideális” – mondta Tchité a La Capitale-nak.

A 2006–2007-es szezonban a belga bajnokság legjobb játékosának megválasztott csatár szerződése a nyárig szól a Sint-Truidennél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik