NB I: az MSÚSZ köszönetet mondott a sajtó kiszolgálásáért

Vágólapra másolva!
2020.05.29. 17:13
null
Tumbász Hédi, a Nemzeti Sport fotósa is visszatérhetett a futballpálya mellé (Fotó: Földi Imre)
A Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége a szervezet honlapján mondott köszönetet az MLSZ-nek és a futballkluboknak azért, mert lehetővé tették az újságírók munkáját az Európában az elsők között újrainduló bajnokság mérkőzésein.

„A Magyar Sportújságírók Szövetsége a vírusválság kezdete óta folyamatosan egyeztet az MLSZ illetékeseivel arról, hogy a rendkívüli körülmények ellenére minél teljesebb legyen a média kiszolgálása, amint újra indulhat a futballélet – írja a sportujsagirok.hu oldalon az MSÚSZ elnöksége. – A közös erőfeszítések az extrém helyzet és az érthetően szigorú szabályok ellenére is sikerre vezettek: a legfontosabb, a legtöbb szurkolót tájékoztató sajtóorgánumok tudósítói és fotósai is viszonylag nagy számban ott lehetnek az engedélyezett NB I-es és Magyar Kupa-mérkőzéseken.”

A hét végén Európában az elsők között már szurkolókat is beengednek a mérkőzésekre, az MSÚSZ hangsúlyozta, ez is az összehangolt szervezés eredménye, akárcsak a sajtó munkájának segítése. A pálya szélén dolgozó fotósok vírustesztjeiben is közösen nyújt segítséget az MLSZ és az MSÚSZ.

Kötelező vírusteszten a fotós a meccs előtt (Fotó: Földi Imre)
Kötelező vírusteszten a fotós a meccs előtt (Fotó: Földi Imre)

„A rendkívüli helyzet a klubok sajtószolgálataira is többletfeladatokat ró, a sajtótájékoztatók megszervezésében, a nem jelenlévő orgánumok fotókkal, információkkal történő ellátásában, a komplikált médiaakkreditáció lebonyolításában – hangsúlyozta közleményében az MSÚSZ elnöksége. – Szövetségünk ezúton mond köszönetet az MLSZ kommunikációs osztályának és az érintett kluboknak, azért, hogy segítik kollégáink munkáját. Megállapítható, hogy Európában az elsők között, nemzetközi összehasonlításban is igen hatékonyan fogtak össze a labdarúgás és a sportmédia képviselői.”

A szövetség végül mindenkit arra kért, a járvánnyal kapcsolatos szabályok betartására is ügyeljen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik