NB I: Az első perctől kezdve minden rosszul sült el - Vignjevics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.28. 21:17
A PMFC 2–0-ra legyőzte az Újpestet a labdarúgó NB I 18. fordulójában. Robert Jarni, a baranyaiak vezetőedzője elégedett övéivel, míg Balogh Béla, a Pécs védője szerint a szilárd védekezésnek köszönhető a győzelem. Nebojsa Vignjevics a labdavesztésekben és a szervezetlenségben látta a vereség okát.

Vignjevics szerint nem érdemelt győzelmet az Újpest, a fegyelmezettebb, hatékonyabb csapat nyert.

„Az első perctől kezdve minden rosszul sült el. Sérülések hátráltattak minket, zavarodottan és idegesen játszottunk. Sokszor elvesztettük a labdát a középpályán, az első gólt is ebből kaptuk. Összezavarodott a csapat, a második félidőben sem tudtuk összeszedni magunkat, a piros lap után pedig még nehezebbé vált a helyzetünk – összegzett Nebojsa Vignjevics. – Szervezetten és remekül játszott a Pécs, nem érdemeltünk ennél többet. A szurkolók és mi is győzelmet vártunk a tavaszi rajton, sajnos nem így alakult. Számítottunk arra, ha nem sikerül, negatív lesz a közönség reakciója.”

Robert Jarni, a Pécs mestere a játékosok elhivatottságát és küzdőszellemét dicsérte.

„Fantasztikus mérkőzés volt. Tudtuk, hogy remek csapat ellen játszunk, tartanunk kellett magunkat a megbeszélt tervhez – értékelt Jarni. – Sok minden változott a télen, új szemlélettel készültünk a tavaszi rajtra, óriási hit és akarat kellett a győzelemhez. Gratulálok a játékosaimnak, nagyot küzdöttek.”

Balogh Béla szerint a hatékony védekezés volt a győzelem kulcsa.

„A védekezésre fektettük a hangsúlyt, a legfontosabb célunk az volt, hogy pontokat szerezzünk, és ez sikerült. Az Újpest jó csapat, szerencsére most jól védekeztünk, megfelelően zártuk le a területeket és megúsztuk kapott gól nélkül. A lényeg, hogy minél távolabb tartsuk a kaputól az ellenfelet, ez pedig sikerült. Gratulálok a csapatnak!” – mondta Balogh.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik