NB I: akár telt ház is lehet a Fradi–Újpest derbin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 13:14
null
A Ferencváros telt ház előtt fogadhatja az Újpestet (Fotó: Bors/Hatlaczki Balázs)
A magyar kormány megszüntette a koronavírus-járvány miatti rendkívüli jogrendet, így a hétvégétől a labdarúgó NB I-es mérkőzések korlátozás nélkül megtekinthetőek a helyszínen. A szombati Ferencváros–Újpest FC derbin akár telt ház is lehet – számolt be róla a fradi.hu.

„A mérkőzés helyszíni megtekintésével kapcsolatban minden eddigi korlátozás megszűnik, azaz minden, érvényes jeggyel rendelkező drukkerünk a helyszínen szurkolhat a derbin. Ez érvényes a 65 év felettiekre is” – olvasható az FTC hivatalos honlapján.

Az NB I-ben kedden bajnoki címet szerző klub ettől függetlenül arra kéri a nézőket, továbbra is fokozottan figyeljenek oda a higiéniai szabályok betartására.

A Magyar Labdarúgó-szövetség is beszámolt a döntésről a honlapján. Az MLSZ visszavonta a hazai mérkőzésekre vonatkozó korlátozásokat, ám továbbra is fontosnak tartja a járvány terjedésének megakadályozása érdekében bevezetett előírások betartását.

A szövetség jelezte, a játékosok és a stábtagok teszteléséről a klubok döntenek a továbbiakban.

(Az újpestiek ebből a szempontból mindig „fáziskésésben vannak”: a május 27-i, hazai Újpest–FTC meccs még zárt kapus volt, aztán kijött a rendelet, hogy korlátozott számban már mehetnek be nézők a labdarúgó-mérkőzésekre, így a következő bajnokijukon, idegenben – Kisvárdán – már szurkolók előtt játszhattak. És ezúttal is pont egy idegenbeli meccsük, ráadásul az FTC elleni derbi előtt változik a szabály, így szombat este a Groupama Arénában már nem lesznek kartonszurkolók a hazai közönség soraiban – a szerk.)

NB I, 2019–2020, 31. FORDULÓ
JÚNIUS 19., PÉNTEKHELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
20.00: ZTE FC–Budapest Honvéd
Zalaegerszeg,ZTE Aréna?
JÚNIUS 20., SZOMBAT
16.55: Mezőkövesd–Mol FehérvárMezőkövesd,Városi Stadion?
19.00: Puskás Akadémia–Paks
Felcsút, Pancho Aréna?
21.05: FTC–Újpest FC
Budapest,Groupama Aréna?
JÚNIUS 21., VASÁRNAP
19.00: Kaposvár–Kisvárda
Kaposvár,Rákóczi Stadion
?
21.05: DVSC–DVTK
Debrecen,Nagyerdei Stadion?
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA

null

null



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik