NB I: a Vidi játékosainak fizikailag sokat kell fejlődniük - Halmosi

Vágólapra másolva!
2011.04.19. 13:09
Halmosi Péter, a Haladás rutinos középpályása figyelmeztette az NB I-ben tízpontos előnnyel vezető Videoton játékosait: fizikailag rendkívül sokat kell fejlődniük, különben a határon túl nem állják meg a helyüket.

„A Premier League, mi több, még a Championship is tele volt nálam erősebb labdarúgókkal, akikkel szemben jóformán esélyem sem volt a labda megszerzésére. Vasárnap meg talán ha egy párharcot vesztettem el a leendő magyar bajnok ellen" – mondta Halmosi a Nemzeti Sportnak.

„Félreértés ne essék, nem oda szeretnék kilyukadni, hogy a Vidi játékosai nem jók, mert nagyon is jók, de ha a határon túl is meg akarják állni a helyüket, fizikailag sokat kell fejlődniük, mivel – tisztelet a kivételnek – per pillanat legfeljebb az angol másodosztály szintjét ütik meg, vagy még azt sem. Tudomásul kell vennie mindenkinek, a nemzetközi futballban az erő, a futómennyiség, a gyorsaság és a robbanékonyság a legfontosabb, nem a trükkök. Én is csak azt erőltetem, amit tudok. Elmúltam már harmincegy, de annyit futok, mint huszonegy évesen, ugyanakkor erősebb és rutinosabb lettem. Itthon mégis azt mondogatják, hogy már öreg vagyok. Külföldön viszont senki sem foglalkozik a koroddal; ha megfelelően teljesítesz, mindegy, hány éves vagy" – tette hozzá.

A HALMOSI PÉTERREL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT MEGTALÁLJÁK A KEDDI NEMZETI SPORT 3. OLDALÁN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik