P. K. 2017.09.12 16:37 Frissítve: 2017.09.13 00:47

NB I: a válogatott csatár kész pályafutása folytatására

A kétszeres válogatott támadó, Lázok János a nyáron távozott Újpestről, azóta nincs csapata. A csatárt sérülések is hátráltatták az elmúlt időszakban, ezért sem kötelezte el még magát sehová, de most már újra százszázalékos állapotban van a térde, és a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, kész a folytatásra.

Lázok János az előző szezonban a Paks ellen szerezte az első bajnoki gólját az Újpestben (Fotó: Nemzeti Sport)

 

Lázok János az előző szezonban 24 bajnoki meccsen öt gólt szerzett az Újpestben úgy, hogy az utolsó két hónapban sérülés miatt már csak egyszer lépett pályára.

„Tavaly decemberben volt egy térdműtétem, amely után azonban sajnos sokáig nem jött rendbe teljesen a lábam, egész tavasszal éreztem a fájdalmat – reagált a hogylétét firtató kérdésünkre Lázok János. Nyáron viszont egy speciális rehabilitációs edző segítségével sikerült helyrehoznunk a térdemet, elmúlt a fájdalom, és most már mondhatom, százszázalékos állapotban van.”

Kérdés, hogy az átigazolási piac zárása után hol találhat még magának csapatot, hiszen a keretek ilyenkorra a legtöbb klubnál már kialakulnak. Viszont ő szabadon igazolható, így bármikor szerződtethetik. Korábban – ahogy azt a Nemzeti Sport Online anno jelezte is – az NB II-es Kisvárda érdeklődéséről lehetett hallani vele kapcsolatban.

„Voltak érdeklődők, és valóban köztük volt a Kisvárda, ajánlatot is kaptam a klubtól, de amíg nem voltam megfelelő állapotban, nem szerettem volna elkötelezni magam. Az NB II és az NB I egyaránt szóba jöhet, mert miután az előző idényben az Újpestben annak ellenére a házi góllövőlista második helyén végeztem (Nemanja Andriccsal holtversenyben – a szerző), hogy a sérülésem miatt kevesebbet játszottam, úgy érzem, még az NB I-ben is több csapat segítségére tudnék lenni” – fogalmazott Lázok, aki 2004-től kezdődően Békéscsabától Duisburgon át Újpestig hét klubnál futballozott profi pályafutása során.

A 32 éves csatár úgy véli, jó néhány évig a pályán lehet még, ezért bízik benne, hogy mielőbb sikerül csapatot találnia.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL

Érkezők: Mijusko Bojovics (montenegrói, Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Alassane Diallo (mali, szabadon igazolhatóként, legutóbb Standard Liege – Belgium), Filipovic Marko (Vasas Kubala Akadémia), Gelencsér Bence (Ferencváros), Gundel-Takács Bence (Puskás Akadémia), Hulicsár Máté (Kecskeméti LC), Litauszki Róbert (Cracovia Kraków – Lengyelország, szabadon igazolhatóként), Máté Zsolt (Bp. Honvéd), Nagy Dániel (Würzburger Kickers – Németország), Németh Gergő (szabadon igazolhatóként, legutóbb Sturm Graz – Ausztria), Novothny Soma (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Diósgyőr), Obinna Nwobodo (nigériai, Ebugu Rangers – Nigéria), Filip Pajovics (szerb, FK Csukaricski – Szerbia), Branko Pauljevics (szerb, Puskás Akadémia, legutóbb kölcsönben Mezőkövesd), Simon Krisztián (1860 München – Németország, szabadon igazolhatóként), Remzifaik Szelmani (macedón, FK Renova – Macedónia), Tischler Patrik (Puskás Akadémia), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, legutóbb kölcsönben: Bp. Honvéd)
Kölcsönbe érkezők: Anton Salétros (svéd-magyar, AIK – Svédország)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Hajnal Balázs, Németh Árpád, Németh Kristóf
Kiszemeltek: Nikola Mitrovics (szabadon igazolható, legutóbb Anorthoszisz – Ciprus)
Távozók: Nemanja Andrics (szerb, Balmazújváros, szabadon igazolhatóként), Balajcza Szabolcs (BFC Siófok, szabadon igazolhatóként), Balogh Balázs (Puskás Akadémia), Enisz Bardi (macedón, Levante – Spanyolország), Ferkel Miklós (REAC), Gubacsi Zoltán (kozármislenyi kölcsön után STC Salgótarján), Kylian Hazard (belga, Chelsea FC – Anglia), Jonathan Heris (belga, Puskás Akadémia), Lázok János (szabadon igazolható), Molnár Sándor (BKV Előre), Nagy Gábor (ZTE FC, szabadon igazolhatóként), Mihailo Perovics (montenegrói, FK Vozsdovac – Szerbia), Pünkösdi Kristóf (Cered VSE), Sallay Botond Gábor (REAC), Sándli Márk (FC Dabas), Tóth Patrik (Balassagyarmati VSE), Tóth Roland (Kecskeméti LC), Virág Szilárd (Szentlőrinc SE)
Kölcsönbe távozók: Souleymane Diarra (mali, Racing Club de Lens – Franciaország), Gere Zoltán (STC Salgótarján)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Kecskés Ákos (Atalanta – Olaszország, onnan Termalica Nieciecza – Lengyelország, kölcsönbe)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.16 17:52:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Idei első felkészülési mérkőzésén a Ferencváros 16 gólt szerzett a Dunaföldvár ellen.

2018.01.15 15:46:47

Labdarúgó NB I M. G.

A mostani stadionokból és játékosokból nem sok ismerőse lesz a hosszú légióskodás után hazatérő szélsőnek.

2018.01.15 23:53:24

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Néhány afrikai származású futballista lazán értelmezi a fegyelmet.

2018.01.15 00:07:21

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt negyven évben sok Hubertus lefolyt a részeges jobbhalfok torkán, az alapvető tétel azonban nem változott (és most igyekszünk nagyon szépen fogalmazni): az alkohol intenzíven jelen van a magyar futballkultúrában.

2018.01.14 23:59:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A pénz nem rúg gólt, a legjobb üzlet pedig a jó futball.