NB I: „A Puskás Akadémiára oda kell figyelni!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.06. 10:01
A Paksi FC ma a Puskás Akadémia FC ellen lép pályára a labdarúgó NB I 19. fordulójában. A találkozó előtt a tolnaiak részéről Csertői Aurél vezetőedző és a Győrből szerződtetett védő, Lenzsér Bence nyilatkozott a paksifc.hu-nak.

„A Puskás Akadémia ellen az elsődleges célunk az első tavaszi győzelmünk megszerzése. Nem úgy indult a szezon, ahogy szerettük volna, van mit kijavítanunk – nyilatkozta a tavaszt a Nyíregyháza elleni döntetlennel és az MTK elleni vereséggel kezdő Paks vezetőedzője, Csertői Aurél. – Ugyanakkor ez nagyon nehéz lesz, mivel erős ellenfél érkezik hozzánk.” Csertői Aurél. – Ugyanakkor ez nagyon nehéz lesz, mivel erős ellenfél érkezik hozzánk.”

„A felcsútiaknál sok jó játékos futballozik, rájuk oda kell figyelni. A legutóbbi mérkőzésükön ugyan kikaptak a DVSC-től, de nyerhettek is volna. Nekünk jobban kell játszanunk, mint eddig. Hátul és elöl is fejlődnünk kell! Védekezésben fokozottan ügyelni kell arra, hogy elkerüljük a gólokat. Az utóbbi időben sokat kaptunk, ez eddig nem volt jellemző ránk. Támadásban a helyzetkihasználáson kell javítani, ha nyerni akarunk. Márpedig nem lehet más célunk” – fogalmazott a szakember.

Lenzsér Bence az átigazolása körülményeiről beszélt.

„Győrben kezdtem el a felkészülést, de úgy éreztem, hogy olyan csapathoz kellene szerződnöm, amelynél több játéklehetőséget kapok. Csertői Aurélt személyesen ismerem, ezért gondoltam arra, hogy Pakson próbálok szerencsét. Bíztam abban, hogy megfelelek a próbajátékon, és szerződést kaphatok a klubnál. Sajnos egy kisebb betegség közbeszólt miután megérkeztem, de szerencsére a törökországi edzőtáborozásra már jobban lettem. Játszottam is a felkészülési mérkőzéseken, a rózsahegyi csapat ellen még gólt is szereztem. Gondolom, ez is közrejátszott abban, hogy a végén szerződést köthettem itt Pakson.”

„Még fel kell vennem a ritmust. Eddig a Győr NB III-as csapatában szerepeltem, és itt gyorsabb a játék. De egészen jól kezdek alkalmazkodni az NB I-hez. Fizikailag is kell még fejlődnöm, de kitartóan edzem, és szerintem hamarosan utolérem a többieket” – mondta a védő.

A paksifc.hu szerint a Csertői-csapat az alábbi összeállításban léphet pályára a Puskás Akadémia ellen:

Molnár Péter – Kulcsár Dávid, Gévay Zsolt, Vági András, Báló Tamás – Kecskés Tamás, Tamási Zsolt – Könyves Norbert, Bertus Lajos, Bartha László – Haraszti Zsolt (cserék: Csernyánszki Norbert, Balázs Zsolt, Kiss Tamás, Lenzsér Bence, Rodenbücher István, Szabó János, Simon András).

„Miriutának nyernie kell a Fradi ellen, különben...”

ÉRDEKESSÉGEK

♦ Eddig háromszor találkozott egymással a két csapat az NB I-ben: az első meccs 4–1-es paksi sikert hozott, a másodikat a felcsútiak nyerték meg (1–0), az őszin 1–1 lett a végeredmény.

♦ Mindhárom mérkőzésen volt kiállítás: Eppel Márton (Paks), Bori Gábor (Paks) és Vaszicsku Gergő (PAFC) a három piros lapos a párosítás történetében.

♦ Százharmincöt NB I-es mérkőzésen lépett pályára Fiola Attila a Paks színeiben, ellenfélként tér most vissza, életében először. A háromszoros válogatott védő a télen igazolt Paksról Felcsútra.

♦ 2014. április 19. óta a Paks csak egyetlen hazai bajnokiját vesztette el, a Kecskeméttől kapott ki 3–2-re október elején. Ebben a periódusban 7–3–1 a paksiak mérlege.

♦ A Puskás Akadémia legutóbbi öt idegenbeli bajnokija mindegyikén egy gólt ért el. Kétszer győzelemhez, egyszer döntetlenhez volt ez elég, no meg két vereség színesíti a képet. A PAFC tavaly május óta egyszer sem szerzett egynél több gólt idegenbeli NB I-es meccsen.

♦ Az NB I hazai tabelláján a Paks a nyolcadik helyen áll. A Puskás Akadémia a 11. a vendégcsapatok rangsorában.

♦ A tolnaiaknál csak a Videoton, a DVTK és a DVSC szerzett több gólt hazai pályán a 2014–2015-ös szezonban.

LABDARÚGÓ NB I, 19. FORDULÓ
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Március 6., péntek
19.00 Paksi FC–Puskás Akadémia (tv: Sport1) Solymosi Péter
Március 7., szombat
14.00 Ferencváros–Győri ETO (tv: Duna)
Iványi Zoltán
16.00 Lombard Pápa–Dunaújváros PASE Andó-Szabó Sándor
16.00 Kecskeméti TE–Diósgyőri VTK (tv: Sport1) Vad II István
16.00 Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás Farkas Ádám
18.30 Videoton FC–Nyíregyháza Spartacus FC (tv: Sport1) Németh Ádám
Március 8., vasárnap
16.30 Bp. Honvéd–MTK Budapest (tv: Duna) Pintér Csaba
18.30 Debreceni VSC–Újpest FC (tv: Sport2)
Erdős József
A bajnokság állását itt tekintheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik