NB I: a Puskás Akadémia együttműködésről tárgyalt a Juventusszal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.29. 12:57
A Puskás Akadémia küldöttsége Torinóban az olasz élvonalbeli Juventusszal tárgyalt a két klub közötti szakmai együttműködésről – számolt be róla a felcsúti klub hivatalos honlapja.

Takács Mihály, az akadémia igazgatója, valamint Papp Bence nemzetközi igazgató és Vincze István, a PFLA korábbi edzője két napot töltött el az olasz Juventus vendégeként Torinóban. A felcsúti szakembereket Claudio Chiellini, a Juvét erősítő Giorgio Chiellini öccse, a torinói klub B-csapatának szakmai igazgatója fogadta. A PFLA és a Juventus között két éve él a szakmai kapcsolat.

A Puskás Akadémia jelezte, reményei szerint sikerül olyan szoros szakmai együttműködést kialakítania az olasz csapattal, mint korábban a Real Madriddal és a Bayern Münchennel.

„Óriási megtiszteltetés volt, hogy egy olyan klubnál tehettük tiszteletünket, ahol az első két tréner – Károly Jenő és Viola József – magyar volt, s ahol 1951 és 1953 között Sárosi György is edzősködött. Vincze Istvánt is nagy örömmel fogadták, hiszen a Lecce színeiben ő is letette a névjegyét az olasz futballban – aki a Juvénak gólt tud rúgni, azt mindenhol elismerés övezi. A Juventusnál járva a klub identitása – amelynek kialakításban természetesen óriási szerepet játszik az Agnelli család – hangsúlyozása lépten-nyomon tetten érhető, testközelből érezni azt a fajta kisugárzást, amely a tradíció és a klubimázs tudatos építésének elegyéből ered. Akadémiája igazgatójával, Massimiliano Scagliával megállapodásra jutottunk arról is, hogy a jövőben korosztályos csapataink a Juventus fiataljaival is összemérik erejüket” – idézi a pfla.hu Takács Mihályt.

„A Puskás Akadémia elrendezése és kialakítása egyedi a világon, de a Juventusnál is van hatvanöt bentlakó akadémista, akiket a campuson oktatnak a tanárok. A korosztályos csapatok szakmai felépítése teljesen hasonló a miénkhez, náluk is nagyon komoly hangsúlyt fektetnek a kondicionális képzésre és a futball sporttudományos aspektusaira” – tette hozzá Takács.

„A Puskás Akadémia nemzetközi megítélésében fontos szerepet játszó torinói látogatásunk során jártunk a Juventus első csapatának főhadiszállásán is, de a vinovói edzőközpontban tett látogatásunk, illetve a Claudio Chiellinivel folytatott szakmai eszmecsere azért volt különösen fontos, mert az általa vezetett együttes egész Olaszországban egyedülálló módon nem az utánpótlás-bajnokságban, a Primaverában, hanem a harmadosztályban szerepel, ott játszatják a legtehetségesebb fiatalokat – mondta Papp Bence.A mi NB III-as csapatunknál kísértetiesen hasonló a helyzet, hiszen tehetségeink játékosérettségi fázisaként itt ismerkednek meg a felnőttfutballal. A második csapatunkkal az idén kijelölt és megvalósított irány tehát nemzetközi szinten is helytálló, és van létjogosultsága.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik