NB I: a lista, melyen az Arsenal és a Barca a Videoton mögött áll

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.23. 10:08
Továbbra is veretlenül – sőt, százszázalékos mérleggel – vezeti a labdarúgó NB I tabelláját a Videoton, amely már 15 forduló óta nem talált legyőzőre a honi élvonalban. A székesfehérvári együttesnél hosszabb veretlenségi szériával jelenleg hat csapat büszkélkedik Európában, ám topligás egyesület nincs köztük – derül ki a vidi.hu összeállításából.

Az öreg kontinensen napjainkban csak két izlandi, valamint egy norvég, egy fehérorosz, egy bosnyák és egy szlovák alakulat épített fel dicsőségesebb veretlenségi sorozatot, mint az NB I listavezetője, a Videoton. A székesfehérváriak legutóbb áprilisban, Kecskeméten szenvedtek bajnoki mérkőzésen vereséget.

A vonatkozó rangsor élén az FH Hafnafjördur áll, amely ebben a naptári évben még nem kapott ki az izlandi első osztályban – idestova már 25 meccse nem talált legyőzőre –, a második helyet pedig holtversenyben az egyaránt 22 mérkőzés óta veretlen Molde és a DVSC-t a Bajnokok Ligájából búcsúztató BATE Boriszov foglalja el.

A negyedik a Stjarnan (izlandi, 19 mérkőzés), az ötödik az FK Sarajevo (bosnyák, 17), a hatodik a Trencín (szlovák, 16), a hetedik pedig a Videoton. A magyar éllovas többek között a Juventust (olasz, 10), az Arsenalt (angol, 10), a Barcelonát (spanyol, 9), a Zenitet (orosz, 9), a Bayern Münchent (német, 8) és a Paris Saint-Germaint (francia, 8) is megelőzi e tekintetben, de a fehérvári együttes más mutatóban is igen előkelő helyen áll.

Joan Carrillo csapata már 474 perce nem kapott gólt hazája első osztályú bajnokságában, amivel a szlovén Domzale (900), a Juve (621), a moldovai Saxan (581) és a szerb Crvena zvezda (554) mögött az ötödik helyen állomásozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik