NB I: „A klubok egyre inkább hajlandóak pénzt áldozni új játékosokra”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.07. 10:42
Paunoch Péter játékosügynök szerint a múlt héten befejeződött nyári átigazolási időszakban bizonyos szempontból folytatódtak a korábbi tendenciák, például az, hogy továbbra is nagyon nehéz magyar labdarúgót külföldre közvetíteni. Viszont itthon egyre inkább hajlandóak a klubok átigazolási díjat fizetni a játékosokért, tehát már nem csak szabadon igazolható futballistákat keresnek.

„A most befejeződött nyári átigazolási időszakban irodánk folytatni tudta azt a munkát, azt a folyamatot, amit az előzőekben elkezdtünk – mondta a centersport.hu-nak a nyári átigazolási időszak kapcsán Paunoch Péter. Tavaly nyárhoz hasonlóan ismét sikerült az egyik, itthon kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosunknak magasabban jegyzett bajnokságba szerződnie. Egy évvel ezelőttKorhut Mihálykerült az izraeli bajnokságot azóta ismét megnyerő, és most ősszel újra az Európa-liga csoportkörében szereplő Hapoel Beer-Sevához, míg az idén Holman Dávidszerződött a szlovák Slovanhoz. Ezeket az átigazolásokat annak tudatában érdemes értékelni, hogy továbbra is nagyon kevés játékos tud külföldre szerződni, kiváltképp átigazolási díj ellenében, kevés a nemzetközi piacon eladható magyar labdarúgó. Márpedig Korhut Mihályért és Holman Dávidért is pénzt kapott a Debrecen, utóbbi futballista az idei nyár egyik legdrágább magyar játékosaként tudott külföldre igazolni.” „A most befejeződött nyári átigazolási időszakban irodánk folytatni tudta azt a munkát, azt a folyamatot, amit az előzőekben elkezdtünk – mondta a centersport.hu-nak a nyári átigazolási időszak kapcsán Paunoch Péter. Tavaly nyárhoz hasonlóan ismét sikerült az egyik, itthon kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosunknak magasabban jegyzett bajnokságba szerződnie. Egy évvel ezelőttKorhut Mihálykerült az izraeli bajnokságot azóta ismét megnyerő, és most ősszel újra az Európa-liga csoportkörében szereplő Hapoel Beer-Sevához, míg az idén Holman Dávidszerződött a szlovák Slovanhoz. Ezeket az átigazolásokat annak tudatában érdemes értékelni, hogy továbbra is nagyon kevés játékos tud külföldre szerződni, kiváltképp átigazolási díj ellenében, kevés a nemzetközi piacon eladható magyar labdarúgó. Márpedig Korhut Mihályért és Holman Dávidért is pénzt kapott a Debrecen, utóbbi futballista az idei nyár egyik legdrágább magyar játékosaként tudott külföldre igazolni.”

„Pozitív tendencia a belső piac megélénkülése. A klubok egyre inkább hajlamosak pénzt áldozni az értékesebb játékosokért – folytatta a játékosügynök. – Az NB I-en belül és külföldről történő átigazolás esetén egyaránt. Erre volt példa korábban az azóta haszonnal tovább értékesített ecuadori Cristian Ramírez érkezése, illetve ennek köszönhetően került még a télen ügynökségünk közreműködésével a Ferencvároshoz a nigeri válogatottAmadou Moutari,aki azóta a tétmeccseken tíz gólt szerzett, amivel a leggólerősebb idei szerzeménynek bizonyult az NB I-ben. Az átigazolási díj ellenében érkező, ugyanakkor minőségi erősítések sorát a nyáron ugyancsak a Ferencváros által szerződtetett brazil Marquinhos Pedrosoés a szlovénMiha BlazicMagyarországra közvetítésével szeretnénk folytatni.”

Felsoroltak mellett a Center Sport menedzseriroda képviseli a Ferencváros ghánai tehetségét, Joseph Paintsilt, valamint számos volt vagy jelenlegi magyar U-válogatott játékost. Többek között Hutvágner Gergelyt (Sampdoria), Haris Attilát (Balmazújváros), Kundrák Norbertet (FTC), Fodor Ákost (Kisvárda), Sós Bencét (Debreceni VSC), továbbá több felnőttválogatottat, a már említett Korhut mellett Eppel Mártont (Bp. Honvéd) és Guzmics Richárdot (Jenpien), de például Balogh Balázs és Jonathan Heris is ezen ügynökség közreműködésével szerződött a nyáron Újpestről a Puskás Akadémiához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik