NB I: a Honvéd és a DVTK játékosa is Belgiumba mehet a télen – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.15. 09:17
Helyi sajtóhírek szerint télen a belga élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban folytathatja a pályafutását Zsótér Donát (Budapest Honvéd) és Novothny Soma (DVTK).

Noha a jövőben várhatóan mindkét futballista az Újpest játékosa lesz – korábban már be is jelentette érkezésüket az ujpestfc.hu –, egyelőre sem Zsótér, sem pedig Novothny nem csatlakozhat a lila-fehérekhez a kirótt FIFA-büntetés (regisztrációs tilalom) miatt.Zsótér, sem pedig Novothny nem csatlakozhat a lila-fehérekhez a kirótt FIFA-büntetés (regisztrációs tilalom) miatt.

A két futballista játékjogát a szintén a Duchatelet család érdekeltségi körébe tartozó belga Sint-Truiden szerezte meg, de rögtön kölcsönadta őket: Zsótér a Budapest Honvédhoz, míg Novothny a Diósgyőrhöz került.

A Sint-Truiden egyelőre azonban nem úgy teljesít a 2016–2017-es kiírásban, ahogy azt a vezetőség várta volna (18 forduló után mindössze a 13. helyen áll a belga élvonalban), a Voetbal Nieuws és a Voetbal België pedig arról cikkez, hogy a megoldás „házon belülről” jöhet, s elképzelhető, hogy a klub visszahívja a kölcsönből a két magyar labdarúgóját.

Más kérdés, hogy úgy tudjuk, a St. Truiden erről a szándékáról még nem értesítette a labdarúgókat, így kérdés, mennyire vehető komolyan a sajtóértesülés.

Zsótér a jelenlegi szezonban összesen 13 tétmérkőzésen lépett pályára a Honvédban, ezeken két gólpasszt osztott ki, Novothny 12 összecsapáson ötször volt eredményes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik