NB I: a Haladás és a Sopron közeledik a megállapodáshoz

Vágólapra másolva!
2015.07.21. 07:02
Hétfő este ismét tárgyalt egymással az NB I-es Haladás és az NB II-es Sopron vezetősége a két labdarúgócsapat középtávú együttműködéséről, és a felek közelebb kerültek a megállapodáshoz – írja a szombathelyi klub hivatalos honlapja, a haladas.hu.

A már korábban megkezdődött tárgyalások célja olyan középtávú együttműködés kialakítása, amely egyfelől biztosítja Sopron számára a minőségi, helyi futballt, más részről új lehetőséget nyit mindkét klub utánpótlásképzésében is – emlékeztet a szombathelyi honlap. A már korábban megkezdődött tárgyalások célja olyan középtávú együttműködés kialakítása, amely egyfelől biztosítja Sopron számára a minőségi, helyi futballt, más részről új lehetőséget nyit mindkét klub utánpótlásképzésében is – emlékeztet a szombathelyi honlap.

Az előzetes tervek szerint az együttműködés keretében a soproni csapatban a helyi fiatalok mellett tehetséges szombathelyi futballisták is lehetőséget kapnak. Emellett az együttműködés egy olyan építkező, szakmai munka alapjait is megteremti, amely később kedvező szponzori lehetőségeket nyújthat a soproni csapatnak.

Mivel a sportfinanszírozási rendszer az utóbbi időszakban átalakult, a csapat NB II-es indulási jogának fenntartásához szükség volt önkormányzati segítségre. Sopron Megye Jogú város közgyűlése a múlt héten szavazott meg 43 millió forintos támogatást a csapatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik