NB I: a Fradi a FIFA elé viszi a „vádaskodó” Mateos ügyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.19. 07:59
null
Mateos nem a legszebb körülmények között távozott a Fraditól
David Mateos nyáron szerződött a Ferencvárosból az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Orlando Cityhez. A spanyol védő eddigi tapasztalatai mellett újra beszélt a távozásának körülményeiről. A Fradi szerint Mateos nem korrekt módon és nem profi sportolóként járt el, ezért kénytelenek a FIFA-hoz fordulni.

„A szerződésem kétezer-tizenhat nyaráig kötött a Ferencvároshoz, az amerikai megkeresés után pedig kértem a klub vezetőitől, hogy mondják meg, szerepelek-e a hosszú távú terveikben – mondta David Mateos a Nemzeti Sportnak. – A szeretteim jövőjét is figyelembe kellett vennem, és nem tagadom, rendkívül csábító ajánlat érkezett Amerikából. Csakhogy a Fraditól nem kaptam választ, nem éreztették velem, hogy fontos lennék számukra, hogy meg akarnának tartani, egyre csak halogatták a választ. Akkor kijelentettem, hogy szeretnék eligazolni, amire a válasz az volt, hogy kizártak az első csapatból, kitettek az öltözőből, még a parkolóhelyemet is elvették. Az egyik pillanatban még alapember voltam, a következőben pedig tizenhat- tizenhét éves srácokkal öltöztem együtt, és nem készülhettem az első csapattal.”

A hírek szerint az is közrejátszott a viszony megromlásában, hogy az amerikai ajánlat megérkezése után Mateos kijelentette, azonnal és ingyen szeretne eltávozni, ha pedig nem engedik el, takaréklángon futballozik a meccseken.

„Ez nem igaz, erről szó sem volt! – reagált a spanyol védő. – Miután éreztették, hogy nincs szükségük rám, már valóban sürgettem a szerződéskötést, de nem fenyegetőztem. Nem azt akartam, hogy ingyen engedjenek el, hanem azt, hogy a két klub minél előbb egyezzen meg egymással. Úgy hiszem, sokat tettem azért, hogy a Fradi a második helyen végezzen, ennek ellenére nem éreztem, hogy a klubnál kellőképpen megbecsültek volna. Nem próbáltam átverni senkit, az ajánlat megérkezése után egyből szóltam a vezetőknek, de nem voltak korrektek velem. Ám már az Orlando sikereiért dolgozom.”

A David Mateos által elmondottak kapcsán természetesen a Ferencváros véleményére is kíváncsiak voltunk, a klubtól az alábbi választ kaptuk.

„Az FTC köszöni David Mateosnak az ittléte alatt a pályán nyújtott produkcióját, de a sajtóban nem kíván foglalkozni egykori játékosa valótlan vádaskodásaival. Annyit azért érdemes tudnia minden Fradi-szurkolónak, hogy Mateos nem korrekt módon és nem profi sportolóként reagált a klub számára fontos pillanatokban. A klub Mateos ügyében kénytelen a FIFA fegyelmi bizottsága elé vinni a történteket.”

MILYEN CSATÁRNAK TARTJA NÉMETH KRISZTIÁNT? AZ ORLANDÓBAN IS MATEOS VÉGZI A BÜNTETŐKET? A TELJES INTERJÚT KERESSÉK A SZOMBATI NEMZETI SPORTBAN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik