NB I: a fővárosból érkezett kapus a Pakshoz – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.14. 11:30
A labdarúgó NB I-ben szereplő Paksi FC a hivatalos honlapján bejelentette Szabó Balázs érkezését. A 27 éves kapus az ősszel a másodosztályú Budafok labdarúgója volt.

Az 1992-es születésű Szabó Balázs a II. Kerület UFC-ben és az UTE-ben nevelkedett, felnőtt játékosként megfordult Szarvason, az ESMTK-ban, Csákváron és a BKV Előrében. 2015 nyarán szerződött Budafokra, ahol többek között NB III-as bajnoki címet (és feljutást) ünnepelhetett, valamint ő védte a fővárosiak kapuját a Ferencváros elleni Magyar Kupa-elődöntőn (0–8) 2017-ben. Az ősszel kilenc NB II-es bajnokin volt a kezdőcsapat tagja a Budafok színeiben.

Szabó Balázs decemberben távozott a Budafoktól.

Szabó Balázs decemberben távozott a Budafoktól.

„Nagyon örültem a megkeresésnek, amit nagy lehetőségnek tartok – idézi a paksifc.hu Szabó Balázst. A játékosok és az edzők is kedvesen fogadtak, remekül érzem magam, és remélem, jól fog sikerülni ez a félszezon. Eddig Budapest környéki csapatokban védtem, most egy kicsit kimozdultam a komfortzónámból. Bízom benne, hogy minden jól sikerül!”

A tolnaiak NB I-es keretében így három kapus van: Szabó mellett Nagy Gergely és Rácz Gergő játékára is számíthat Csertői Aurél vezetőedző.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PAKSI FC-NÉL
Érkezők:
Bobál Dávid (Dukla Praha – Csehország, szabadon igazolhatóként), Cseke Benjámin (Újpest FC), Könyves Norbert (Debreceni VSC), Szabó Balázs (Budafok, szabadon igazolhatóként), Windecker József (Levadiakosz – Görögország, szabadon igazolhatóként), Zsidai László (Puskás AFC)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Kesztyűs Barna (Budaörs), Szalai András (Balmazújváros), Zachán Péter (Dorog)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Bertus Lajos (Mezőkövesd), Nikházi Márk (III. Kerületi TVE, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Kölcsönbe távozók: Borsos Vilmos (Budaörs), Horváth Péter (BFC Siófok)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik