NB I: a Fehérvár játékosai erőnléti felmérésen vettek részt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.17. 18:54
A hét első felében koronavírusteszten, csütörtökön szigorú szabályok betartása mellett erőnléti felmérésen estek át a Mol Fehérvár FC labdarúgói – adta hírül az NB I-ben jelenleg második helyezett székesfehérvári klub a hivatalos honlapján.

„A játékosok az elmúlt hetekben otthon, egyéni edzésterv alapján dolgoztak, igyekeztek pótolni a kiesett edzésmunkát – idézi a molfehervarfc.hu Kovács Tibor csapatorvost. – Ennek az otthoni munkának az eredményességét mértük fel csütörtökön a Mol Aréna Sóstóban. Ez a felmérés ahhoz hasonló fizikai tesztekből állt, amilyet félévente, nyáron és télen is el szoktak végezni a labdarúgók. Természetesen ezt megelőzően, kedden koronavírustesztet végeztünk el az egész csapaton. Annak ellenére, hogy mindenki tesztje negatív lett, nagyon ügyeltünk arra, hogy a fizikai felmérésen a játékosok egyénileg jelenjenek meg. Átöltözve érkeztek, és úgy is távoztak egyből a felmérést követően, vagyis nem töltöttek sok időt a stadionban, és az öltözőt sem használták. Az, hogy mindenki negatív tesztet produkált, igazolta azoknak a szigorú intézkedéseknek az eredményességét, melyeket klubunk a járvány hazai kitörésének első percétől alkalmazott.”„A játékosok az elmúlt hetekben otthon, egyéni edzésterv alapján dolgoztak, igyekeztek pótolni a kiesett edzésmunkát – idézi a molfehervarfc.hu Kovács Tibor csapatorvost. – Ennek az otthoni munkának az eredményességét mértük fel csütörtökön a Mol Aréna Sóstóban. Ez a felmérés ahhoz hasonló fizikai tesztekből állt, amilyet félévente, nyáron és télen is el szoktak végezni a labdarúgók. Természetesen ezt megelőzően, kedden koronavírustesztet végeztünk el az egész csapaton. Annak ellenére, hogy mindenki tesztje negatív lett, nagyon ügyeltünk arra, hogy a fizikai felmérésen a játékosok egyénileg jelenjenek meg. Átöltözve érkeztek, és úgy is távoztak egyből a felmérést követően, vagyis nem töltöttek sok időt a stadionban, és az öltözőt sem használták. Az, hogy mindenki negatív tesztet produkált, igazolta azoknak a szigorú intézkedéseknek az eredményességét, melyeket klubunk a járvány hazai kitörésének első percétől alkalmazott.”

A Mol Fehérvár FC nemrégiben arról is beszámolt a hivatalos honlapján, hogy a játékosok, a szakmai stáb és a menedzsment tagjainak fizetését egységesen húsz százalékkal csökkentették három hónapra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik