NB I: a DVTK Miskolctól 114 km-re fogadhatja a Haladást

Vágólapra másolva!
2016.10.28. 11:25
null
A Fradi miskolci vendégjátékát követően megkezdődnek a munkálatok (Fotó: dvtk.eu)
Stadionjának átépítése miatt a DVTK a 16. fordulóban, november 19-én már albérletben fogadja soros ellenfelét, jelen esetben a Haladást. Szabó Tamás, a diósgyőriek ügyvezetője sajtótájékoztatón elmondta: nagy valószínűséggel Nyíregyházán játszanak majd a szombathelyiekkel.

 

„Az új stadion elkészültéig is természetesen játszani kell »valahol« – olvasható a sportvezető nyilatkozata a dvtk.eu klubhonlapon. – Az eredeti tervek arról szólnak, hogy amint a stadionberuházás részeként elkészül, akkor az MVSC pályáján tudunk sort keríteni a mérkőzéseinkre. Ennek a pontos időpontja jelenleg még nem ismert. Addig is más alternatívát kell keresnünk. Szóban már megállapodtunk a Mezőkövesddel, ezért kijelenthető, hogy a meccseink nagy részét ott játsszuk le. Ezúton is szeretném megköszönni a mezőkövesdi vezetők korrekt hozzáállását és segítőkészségét.”

„Vannak olyan találkozóink, amelyeknél a mezőkövesdi helyszín nem lehetséges, mivel ugyan kértünk egyedi elbírálást az MLSZ illetékeseitől, de ezeket sajnos nem kaptuk meg. Nagy valószínűséggel néhány összecsapást Nyíregyházán rendezünk meg, vagy esetleg Debrecenben; hogy melyek ezek, a napokban kiderül. Dolgozunk azon, hogy a szurkolóinknak minél komfortosabbá tudjuk tenni az eljutást ezekre az összecsapásokra. Amint tudunk pontos információkkal szolgálni, azonnal tájékoztatjuk az érintetteket. November 19-én, az első mérkőzésen, a Haladás ellen valószínűleg Nyíregyházán lépünk majd pályára.”

„Nemcsak az első csapatnak, de az NB III-as együttesünknek is új helyszínt kell keresni. A tartalékgárda részére egy-két hónapon belül az edzőközpontunk pályája mellett fog felépülni egy kisebb méretű lelátó, ami lehetővé teszi, hogy az NB III-as mérkőzéseket le tudjuk itt játszani, így nekik is csak néhány találkozóra kell albérletbe költözniük. Addig várhatóan valahol a környéken, Tiszaújvárosban vagy Kazincbarcikán rendezhetjük meg ezeket a meccseket. Természetesen csak olyan helyszín jöhet szóba, ahol a megfelelő infrastruktúra rendelkezésre áll.”

Az átépítésre váró stadion utolsó találkozóján a DVTK a bajnoki címvédő Ferencvárost fogadja október 29-én a 14. fordulóban, majd a Bp. Honvédhoz látogat november 5-én. A bajnokság azt követően kéthetes szünet után folytatódik. Szabó Tamás bízik benne, hogy 2018 tavaszán már az új stadionjában játszhatja hazai mérkőzőseit a DVTK.

NB I, 2016–2017, 14. FORDULÓ
OKTÓBER 29., SZOMBAT HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
15.30: Budapest Honvéd–Haladás (Tv: M4 Sport)
Budapest, Bozsik József StadionErdős József
17.30: Diósgyőri VTK–Ferencváros (Tv: M4 Sport – felvételről 21.45-től)
Miskolc, DVTK StadionSzabó Zsolt
17.45: Vasas–Videoton (Tv: M4 Sport)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion
Iványi Zoltán
18.00: Paksi FC–ÚjpestPaks, Paksi Stadion
Bognár Tamás
18.00: Gyirmót FC Győr–DebrecenGyőr-Gyirmót, Alcufer StadionVad II István
18.00: Mezőkövesd–MTK Budapest
Mezőkövesd,
Városi Stadion
Berke Balázs

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik