NB I: a Diósgyőr mellett a Pécs is igazolna spanyol futballistát

Vágólapra másolva!
2012.01.02. 12:54
A Diósgyőr labdarúgócsapatánál már nem meglepő, hogy José Luque és Francisco Gallardo szerződtetése után újabb spanyol labdarúgók szerződtetésében gondolkodnak. Ugyanakkor nemcsak a DVTK-nál, hanem a Pécsi MFC-nél is szívesen látnának az Ibériai-félszigetről érkező játékost a keretben.

A három spanyol légiós, José Luque, Francisco Gallardo és Enrique Carreno diósgyőri szerződését intéző menedzser, Paunoch Péter a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, a télen akár újabb futballisták érkezhetnek Spanyolországból az NB I-be.

„A Diósgyőr mellett a Pécsi MFC vezetői kerestek meg azzal, hogy a téli szünetben szívesen szerződtetnének spanyol labdarúgókat. Úgy gondolom, erre mindkét klubnál büszkék lehetnek, hiszen az előző idényben még mindkét gárda a másodosztályban szerepelt, de látszik, hogy komoly céljaik vannak az élvonalban" – fogalmazott a menedzser.

Spanyol játékost persze alighanem más klubok is szívesen foglalkoztatnának, de ahogy Paunoch is elmondta, 30 év alatti, a Primera Divisiónt is megjáró futballista nem fog a magyar élvonalba szerződni, az ennél idősebb játékosok viszont már nem minden magyar klub terveibe férnek bele. Másrészt az sem mindegy, hogy milyen feltételeket tud kínálni az adott klub, ezért is lehet dicséretes a pécsiek és a diósgyőriek hozzáállása, mert mutatja, anyagilag is hajlandóak áldozni a minőségi labdarúgókra.

Diósgyőrben a 34 éves Luque és a 31 esztendős Gallardo már bizonyította, érdemes volt őket szerződtetni.

„Jelenleg a partnereink segítségével szétnézünk a spanyol piacon, milyen játékosokat tudunk ajánlani a két klubnak. Szabadon igazolható futballistákat keresünk, ez azonban leszűkíti a lehetőségeket, hiszen idény közben általában olyan futballisták szerződtethetők ingyen, akik valamilyen oknál fogva az elmúlt időszakban kevesebbet játszottak, és emiatt klub nélkülivé váltak. Ugyanakkor Luque tavaly januári példája mutatja, ilyenkor is lehet jó játékosokra akadni, vagyis nem zárható ki, hogy a télen nő spanyol légiósok száma az NB I-ben" – nyilatkozta Paunoch.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik