NB I: A büntetőnknél én hibáztam a legnagyobbat - Rossi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.28. 21:18
Háromgólos (3–0) győzelmet aratott a Bp. Honvéd a pécsiek vendégeként az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójában. A mérkőzés azonban nem emiatt, hanem a két kispesti gólszerző, Davide Lanzafame és a Leandro Martínez alakítása miatt maradhat emlékezetes, akik az 51. percben a kispesti büntetőnél vesztek úgy össze, hogy azt követően előbbit második sárga lappal kiállította a játékvezető. Marco Rossi azonban részben magára vállalta a felelősséget.

„Igazából én követtem el a legnagyobb hibát, hiszen a mérkőzés előtt nem jelöltem ki a büntetőrúgókat. Ettől függetlenül ennek nem lett volna szabad megtörténnie a pályán, a játékosok is hibáztak, de a felelősség az enyém – tompította a fegyelmezetlenséget Marco Rossi, a kispestiek olasz szakvezetője a mérkőzést közvetítő Sport tévének, a várható szankciókkal kapcsolatban azonban óvatosan nyilatkozott. – Nekünk minden játékos nagyon fontos, nem tehetjük meg, hogy mindkettőt, de akár csak az egyiküket is kitegyük a keretből. Ami történt megtörtént, nagy baj nem lett belőle, majd levonjuk a megfelelő következtetéseket, és megoldjuk házon belül.”Marco Rossi, a kispestiek olasz szakvezetője a mérkőzést közvetítő Sport tévének, a várható szankciókkal kapcsolatban azonban óvatosan nyilatkozott. – Nekünk minden játékos nagyon fontos, nem tehetjük meg, hogy mindkettőt, de akár csak az egyiküket is kitegyük a keretből. Ami történt megtörtént, nagy baj nem lett belőle, majd levonjuk a megfelelő következtetéseket, és megoldjuk házon belül.”

A kispestiek vezetőedzője elmondta még: vannak ilyen mérkőzések, amelyen az egyik félidőben minden helyzetet kihagynak, a másikban viszont átlag feletti százalékkal használják ki a lehetőségeiket.

„Az első félidőben az nem tetszett a játékunkban, hogy teljes létszámnál is túlságosan defenzívek voltunk, támadóink nem jól csinálták a letámadást, én nem ezt kértem tőlük. Amikor már létszámhátrányba kerültünk, akkor alkalmazkodnunk kellett a szituációhoz, ez most bejött, örülünk a győzelemnek.”

„Rettentő rosszul játszottunk, mentálisan sem úgy álltunk a mérkőzéshez, ahogy kellett volna, ma ez egy ilyen nap volt, nagyon csúnya vereséget szenvedtünk – mondta Lőrincz Emil, a pécsiek irányítója. – Nagyon szégyellem magam, a játékosokkal el kell beszélgetnünk, hiszen mentálisan és taktikailag is olyan hibákat követtek el, ami ehhez a vereséghez vezetett. Minden játékosunk magasan a tudása alatt teljesített, hozzáállásban mindenképpen mást vártam.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik