NB I: 3.5 millió forint pénzbüntetést hozott a derbi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 15:42
null
Milliókba került a görögtűz (Fotó: Földi Imre)
Az elmúlt hétvégén rendezett bajnoki fordulót követően tartott fegyelmi bizottsági ülés után az Újpestnek kell a legmélyebben a zsebébe nyúlnia, a lilák kétmillió forint büntetést kaptak, míg a derbi másik résztvevője, az FTC másfél milliót köteles befizetni a szövetség kasszájába.

A fegyelmi bizottság az Újpest–FTC mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és a mérkőzés lefújása után szurkolójának játéktérre történt berohanásáért 2 millió forint, míg az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 1.5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Haladás–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Haladást, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 150 000 forint, míg a DVSC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 150 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Puskás Akadémia–Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a mérkőzés játékvezetőjének és más sportszervezetnek a szidalmazása) 150 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A fegyelmi bizottság a Diósgyőr–Bp. Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Diósgyőrt, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) és tárgy játéktérre dobásáért 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A további határozatok itt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik