HIRDETÉS
HIRDETÉS
MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2018.05.27 23:42 Frissítve: 2018.05.28 00:07

Munka után – Malonyai Péter jegyzete

HIRDETÉS

 

A Vidi megcsinálta a „melót", az elmúlt hetekben előnyre tett szert a Fradival szemben, s nem hibázott. Annak rendje és módja szerint megnyerte a soros meccseit, magától értetődően élt a lehetőséggel, s bajnok lett.

Harmadszor története során.

Miközben gratulálok a bajnoki címhez, nehezen tudom eldönteni, mihez viszonyítsam a sikert. Bármibe fogok, nem találok kapaszkodót.

 
Micsoda vég: a címvédő ellen szerezte meg a bajnoki címet a Videoton!

Ha a hazai mezőnyt veszem alapul, csak az juthat az eszembe, hogy természetes a fehérváriak elsősége. Mert ugyebár mindössze egy egy valamirevaló vetélytársuk akadt, a Ferencváros. Kihasználták a megtorpanását, ez sem kis dolog, ám nem tudtak dűlőre jutni vele, hiszen egyszer nyertek, egyszer kikaptak, harmadszor pedig döntetlen lett a vége. Ez ugyebár négy pont ide, négy pont oda, még a gólkülönbség is egál (4–4). Mondhatjuk, hogy a többiek elleni kiegyensúlyozottabb produkció a siker titka, ám minden igazsága ellenére ez is csalóka nézőpont, hiszen olyan csapatoktól kaptak ki (Vasas, Haladás, Paks), amelyeket ponttömegekkel előznek meg.

Összehasonlításnak marad Európa, a világ, ám ez a mérce sem valós. Mert kérdés, hogy mit vizsgáljunk itt. Ha a futballistákat, elegendő végignézni a csapat importjátékosain, van köztük jó, átlagos és gyenge, olyan azonban nincs, akiért a most következő nyári hónapokban sorba állnának azok a klubok, amelyek vezető hírekben szerepelnek, mondjuk a pénzügyi fair play kapcsán. Ezzel persze nem lebecsülni akarom őket, a klub alkalmazottjaiként megtették a magukét, de nem véletlen, hogy itt, Magyarországon.

És még mindig Európa, de már a közeljövő. Négy meccse biztosan lesz a csapatnak az UEFA égisze alatt, hiszen, ha elbukna a Bajnokok Ligája selejtezőjében, egy gyors váltással máris ott az újabb lehetőség az Európa-ligában. Ez már valós(abb) mérce, már csak azért is, mert a nagy(obb) csapatainknál azért teremtenek elő pénzt, paripát, fegyvert, hogy a határainkon túl is labdába rúgjanak.

Adná Isten!

A friss bajnokcsapatnak (is).

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.17 00:18:15

Labdarúgó NB I SINKOVICS GÁBOR

ALAPVONAL. Ma 15 esztendeje, 2003. június 17-én 58 éves korában halt meg a legendás televíziós sportriporter, Knézy Jenő.

2018.06.16 10:25:45

Labdarúgó NB I SZÖVEG: PIETSCH TIBOR, FOTÓ: TÖRÖK ATTILA

„Kipihentem magam, feltöltődtem. Indulnék már a csatába! Május elsején volt egy éve, hogy eljöttem Mezőkövesdről.”

2018.06.12 16:01:54

Labdarúgó NB I P. K.

Íme, olvasóink válogatottja, őket is a Honvéd olasz csatárának játéka győzte meg leginkább.

2018.06.12 22:30:41

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL Ő az, aki a mintegy harminc esztendő alatt Magyarországon megforduló sok-sok megélhetési légiós kevés ellenpontjának egyikeként tényleg hasznára van nemcsak klubjának, hanem egész labdarúgásunknak.

2018.06.07 09:38:09

Labdarúgó NB I MAROSI GERGELY, PÓR KÁROLY

Ferencvárosi „vereségrekord” • Aranyérmes légiós testvérpárok • Boldogító igen és kiesés.

HIRDETÉS
HIRDETÉS