MTK: Vass Patrik számára lehet még visszaút a nyáron

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.25. 07:55
Az MTK Budapest labdarúgócsapatának Best Western Hotel Hungáriában tartott szurkolói ankétján Domonyai László klubigazgató elárulta a drukkereknek, hogy Vadnai Dánielt élő, debreceni szerződéséből vásárolta ki a klub, és beszélt többek között arról is, hogyan alakulhat Vass Patrik sorsa.

„Vass Patrik ötéves volt, amikor rátaláltam – idézi Domonyai Lászlót a klub hivatalos honlapja, az mtkbudapest.hu. – A Sándor Károly Labdarúgó-akadémián pallérozódott, és sokat tettünk azért – Garami Józsi bácsival –, hogy eljusson oda, ahol most tart. Miután a posztján játszik Kanta József, a mester több helyen is kipróbálta, de nem lett állandó csapattag. A nyáron lejáró szerződése miatt időben elkezdtünk tárgyalni vele, korrekt ajánlatot tettünk neki, és ezt ő is elismerte. A dolgok úgy alakultak, hogy mindkét fél jobbnak látta, ha Patrik – kölcsönben – fél évre a Vasashoz kerül, hiszen így folyamatosan játékban lehet. Júniusban visszatérünk a jövőjével kapcsolatos tárgyalásokra. Nyitva áll az ajtó előtte, ha akarja, akkor természetesen az MTK-ban folytathatja, ám ha jobb ajánlatot kap, akkor elszerződhet.”Domonyai Lászlót a klub hivatalos honlapja, az mtkbudapest.hu. – A Sándor Károly Labdarúgó-akadémián pallérozódott, és sokat tettünk azért – Garami Józsi bácsival –, hogy eljusson oda, ahol most tart. Miután a posztján játszik Kanta József, a mester több helyen is kipróbálta, de nem lett állandó csapattag. A nyáron lejáró szerződése miatt időben elkezdtünk tárgyalni vele, korrekt ajánlatot tettünk neki, és ezt ő is elismerte. A dolgok úgy alakultak, hogy mindkét fél jobbnak látta, ha Patrik – kölcsönben – fél évre a Vasashoz kerül, hiszen így folyamatosan játékban lehet. Júniusban visszatérünk a jövőjével kapcsolatos tárgyalásokra. Nyitva áll az ajtó előtte, ha akarja, akkor természetesen az MTK-ban folytathatja, ám ha jobb ajánlatot kap, akkor elszerződhet.”

Domonyai elmondta – és ezt később Garami József is megerősítette –, az MTK mindent megtett annak érdekében, hogy a Hidegkuti Nándor Stadionból kiköltöző futballisták méltó körülmények közé kerüljenek a Lantos Mihály Sporttelepen. A feltételek adva vannak, az edzések egyelőre nyitottak, így aki kíváncsi arra, miként készülnek a focisták, néhány napig még ellátogathat a Csömöri útra.

„Azt azért tudni kell, hogy nem volt könnyű elhagyni a Hungária körúti öltözőt, ahol olyan legendák készültek, mint a névadó, Hidegkuti Nándor, de említhetem Sándor Károlyt, Borsó Jánost, Illés Bélát, vagy akár Kanta Józsefet, ám az élet megy tovább, és a szebb jövő reményében ez a szűk másfél év belefér” – fogalmazott Domonyai.

Nyilatkozott a klubhonlapnak Deutsch Bence is, aki a Vasas elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, így hiába nyílt meg az út előtte a csapatba Hidvégi Sándor távozásával, a posztra végül a visszaszerződő Vadnai Dániel jelentheti a megoldást a közeljövőben, miután Poór Patrik is megsérült és Hajdú Ádámot is kímélni kell.

„Mindent megteszek annak érdekében, hogy felépüljek. Olyan gyakorlatokat végzek éjjel-nappal, amelyek később a hasznomra lehetnek. Azzal álmodom, hogy még a tavasszal pályára léphetek” – nyilatkozta Deutsch.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik