MTK: hosszabbított a „szúrós” tehetség, 2019-ig írt alá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.21. 12:18
Korozmán Kevin és Lustyik Levente után Hinora Kristóf is meghosszabbította a szerződését az MTK-val – adta hírül a klub hivatalos honlapja. A tehetséges futballista 2019 nyaráig írt alá.



Az utánpótlás-válogatottakban rendszeresen játéklehetőséghez jutó, 1998-as születésű Hinora Kristóf a középpályán érzi igazán otthon magát. Erőssége – magas játékintelligenciája mellett –, hogy védőmunkája is kiváló. Tehetségét mi sem jelzi jobban, mint hogy az idén az NB III-as együttesben bizonyíthat, valamint az MTK nevezte őt az Európa-liga-selejtezőben szerepelt bő keretbe.

Tamási Zsolt, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia vezetője kimondottan örül, hogy a játékos hosszú távra elkötelezte magát a kék-fehéreknél.

„Kristóf U14-es korában került hozzánk, tehát volt ideje elsajátítani az MTK-stílust. Remek szellemű, pozitív egyéniség, aki igazi vezér az öltözőben. Vidám fiatalember, de a futball szempontjából megfelelően komoly. Nagy munkabírású, ami a posztján elengedhetetlen követelmény, és kimondottan kedveli a párharcokat is. A futball nyelvén szólva, igazi »szúrós« játékos. Erősödnie kell még, de ha a fejlődése töretlen marad, technikai tudása, kombinatív játékban való képességei alapján méltón tudja majd az NB I-ben is képviselni az MTK-t” – mondta Tamási.

 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK-NÁL
Érkezők:
Borbély Bálint (Békéscsaba), Szabó Bence (Szigetszentmiklós), Drazsen Okuka (DVTK), Varga Szabolcs (SC Heerenveen – kölcsön után végleg)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Korozmán Kevin (Soroksár), Szatmári Lóránd (Mezőkövesd)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Forgács Péter, Hinora Kristóf, Lustyik Levente, Takács Ronald
Kiszemeltek:

Távozók: Bese Barnabás (Le Havre – Franciaország), Cseke Benjámin (Újpest, kölcsön után végleg), Hajdú Ádám (Bp. Honvéd), Horváth Péter (Soproni VSE), Nagy Tibor (Újpest, kölcsön után végleg), Marek Strestík (Mezőkövesd), Szalai András (Paks)
Kölcsönbe távozók: Asztalos Dávid (Cegléd), Deutsch Bence (ZTE), Fadgyas Tamás (ZTE), Hujber Tamás (Kaposvár), Pintér András (Kaposvár), Talabér Attila (Kisvárda), Khaly Iyane Thiam (szenegáli, Chicago Fire – Egyesült Államok), Tóth Ferenc (Vác)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: –
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik