MTK: „Borzasztóan durva meccset játszottunk a DVTK ellen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.27. 07:55
A télen szerződtetett ukrán Jurij Kolomojec már a második NB I-es meccsén szépségdíjas gólt szerzett a DVTK ellen (az M4Sport Góóól! Című műsorában a forduló góljának választották a találatát). De a csatár számára nem csak a góljáról, hanem a durva szabálytalanságokról is emlékezetes maradt a szombati bajnoki...

„Nagyszerű ütemben érkezett a labda a bal oldalról, nekem csak annyit kellett tennem, hogy a labda irányába mozogjak, és sikerült ballal pontosan eltalálnommondta a 26 esztendős ukrán Kolomojec a Nemzeti Sportnak, aki második bajnokiján megszerezte első magyarországi gólját. – Nekem is tetszett, szép gól volt, de a győzelemnek jobban örülök, mert borzasztóan kemény és durva mérkőzést játszottunk.”mondta a 26 esztendős ukrán Kolomojec a Nemzeti Sportnak, aki második bajnokiján megszerezte első magyarországi gólját. – Nekem is tetszett, szép gól volt, de a győzelemnek jobban örülök, mert borzasztóan kemény és durva mérkőzést játszottunk.”

Összességében az MTK már az első félidőben sem futballozott gyengébben, mint a Diósgyőr, csak éppen Gera Dániel vezető gólját követően a hazaiak Myke Bouard Ramos öngóljával egyenlítettek, míg a játékrész hajrájában a házigazda első futballra emlékeztető támadása végén átvette a vezetést. Kolomojec szép gólja után az MTK támadásban maradt, de folyamatos, élvezhető játék ezúttal nem a rengeteg átadási hiba, sokkal inkább az alattomos, durva szabálytalanságok miatt nem alakulhatott ki. A kék-fehérek pedig éppen szabadrúgás után szereztek ismét vezetést a 73. percben.

„Korábban a jobbösszekötő helyéről rengeteg gólt szereztem szabadrúgásból – kezdte Kanta József, az MTK csapatkapitánya, aki pályafutása 99. élvonalbeli gólját szerezte, miután 23 méterről jobbal elegánsan csavarta el a sorfal mellett a labdát, amely a kapu bal oldalába vágódott. – Most is ideális szögben állt a labda, de Andrusch József kapusedzőnktől is kapok néhány tanácsot, amelyet igyekszem megfogadni. Ezúttal a segítségének köszönhetően voltam eredményes, de persze megtartom magamnak a titkot. Végre nyertünk, elmozdultunk a kieső helyről, de ahogy a Honvéd elleni vereség után is elmondtam, ezúttal is igaz, vagyis nem ez az egy mérkőzés dönt, hogy bent maradunk-e a szezon végén. Remélhetőleg ezzel a győzelemmel újra megindulunk felfelé a tabellán.”

A kék-fehérek tehát az eltiltását töltő Torghelle Sándor nélkül is szereztek három gólt, nem mellékesen idegenben nyertek bajnokit, amelyre legutóbb 2015. október 17-én a Puskás Akadémia ellen (3–2) volt példa. Győzelmével az MTK két helyet is javított a tabellán, a Diósgyőrt és a Debrecent is megelőzte.

NB I, 2016–2017, 21. FORDULÓ
FEBRUÁR 25., SZOMBAT
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Haladás–Újpest 0–2
Sopron, Városi Stadion
Andó-Szabó Sándor
1831
Bp. Honvéd–DVSC 1–0
Budapest, Bozsik-stadion
Berke Balázs
2019
DVTK–MTK 2–3
Mezőkövesd, Városi Stadion Erdős József
1646
Paks–Mezőkövesd 5–0
Paks, Paksi Stadion
Szőts Gergely
800
Vasas–Gyirmót 1–1
Budapest, Szusza Ferenc StadionKarakó Ferenc
1950
Ferencváros–Videoton 0–0
Budapest, Groupama ArénaSzabó Zsolt
8725
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik