MTK: alapember volt az ősszel, de távozhat a védő

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 09:00
null
Balázs Benjámin új évi „meglepetést” kapott (Fotó: Török Attila)
Alapember volt az ősszel, de távozhat: Balázs Benjámin a tavasszal jó eséllyel nem az MTK Budapest NB I-es csapatát erősíti.

 

Sokan felkapták a fejüket a hírre, amikor szombaton kiderült, az MTK Budapest szélső védője, Balázs Benjámin nem utazott el a csapat törökországi edzőtáborába. A 31 esztendős futballista az ősszel alapembernek számított, tizenháromszor kezdett, és csak két bajnokit hagyott ki, ráadásul amióta Márton Gábor a vezetőedző, valamennyi mérkőzést végigjátszotta.

„Egy hete hétfőn edzéshez készülődtünk, amikor szólt a technikai vezetőnk, Janta Gábor, hogy Polyák Balázs sport­igazgató vár az irodájában, és szeretne velem beszélni – kezdte Balázs Benjámin. – Elmondta, nem kerülök be az első csapat keretébe, ezért szabadon eligazolhatok, és amíg nem találok új klubot, a második csapattal készülhetek. Megkérdeztem, mi a probléma velem, hiszen az ősszel rendszeresen játszottam, ő elmondta, új labdarúgókat igazolt a klub, más rendszerben játszik majd a csapat. Nincs ezzel semmi gond, van olyan, hogy valaki mással a helyemen képzelik el a folytatást, azt viszont nem gondoltam volna, hogy még a huszonötös keretbe sem kerülök be...”

Amíg az együttes Törökországban készül a folytatásra, Balázs Benjáminnak marad a klub NB III-as csapata, hétfőn már Kanta Józsefnél jelentkezik edzésre. Az elmúlt héten még az első kerettel készült, és bár tudja, télen nem könnyű csapatot találni, bízik benne, lesz olyan edző, aki őt akarja szerződtetni.

„Ha nem játszottam volna Márton Gábornál, nem lepődöm meg ennyire, mindenesetre tudomásul vettem a döntést – folytatta Balázs Benjámin. – Hogy mi lesz velem? Friss még a történet, a legtöbben szombaton tudták meg, mi a helyzet velem, ráadásul télen mindig nehezebb csapatot találni. Játszani szeretnék, az NB II-ben is futballoznék, de az sincs kizárva, hogy maradok, a nyáron pedig tiszta lappal indulok. Harmincegy éves vagyok, a mérések alapján a három legtöbbet futó között voltam az ősszel, ráadásul a sérülések is elkerülnek, azaz vagyok olyan állapotban, hogy az élvonalban futballozzak. Egyébként Újpesten kerültem már hasonló helyzetbe: kétezertizenhatban Nebojsa Vignjevics szólt, ha akarok, eligazolhatok. Lekerültem az NB III-as csapathoz, de azt mondtam, megküzdök a helyemért – visszakerültem, és évekig biztos pont voltam. Az MTK ősze nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de jó futballisták érkeztek, szurkolok a klubnak, hogy jól alakuljon a bajnokság második fele.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik