Mol Fehérvár: Szabics Imrét és csapatát Ausztriában is dicsérték

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 10:40
null
Nagyobb tempóban kellett játszani a Sturm elleni edzőmérkőzésen, azonban Szabics Imre vezetőedző szerint a fehérvári futballisták profin oldották meg a feladatot – nem csoda, hogy a Mol Fehérvár 2–0-ra győzött (Fotó: <a href="https://www.molfehervarfc.hu/" target="_blank">Mol Fehérvár FC)</a>
Több mint győzelem – a Mol Fehérvár FC edzőmeccsen elért 2–0-s sikere a Sturm korábbi csatárának, Szabics Imrének sokat jelentett.

 

Noha felkészülési mérkőzés volt, Ausztriában is visszhangot keltett, hogy a Mol Fehérvár FC Szlovéniában 2–0-ra legyőzte a Sturm Grazot. Az osztrák sportoldalakon nyilván Szabics Imre csapataként nevezték meg a magyar együttest, és ez valahol természetes, hiszen a fehérváriak edzője játékosként bajnok volt a Sturm színeiben, légiósként ott kezdte és ott fejezte be labdarúgó-karrierjét, majd játékosmegfigyelőként, edzőként is ott kezdett dolgozni, sőt, az osztrák válogatott stábtagja volt, mielőtt az NB I meghatározó csapatához szerződött volna vezetőedzőnek.

„Nyilván különleges helyzet volt számomra   – mondta a mérkőzésről Szabics Imre. – Jó érzés volt rengeteg baráttal, régi ismerőssel, korábbi csapattársakkal találkozni, összesen tíz évig tartoztam a Sturmhoz. Bár a felkészülés során nem feltétlenül a végeredmény a legfontosabb, azért a győzelem mindig sokkal jobbat tesz a lelkeknek, mint a vereség. Persze ezen a meccsen nem voltam középpontban, de örülök, ha az osztrák sajtóban elismerően szólnak csapatunk teljesítményéről.”

Az osztrák együttes az ősszel ott volt az Európa-liga csoportkörében, amelyben hasonlóan szerepelt, mint a magyar bajnok Ferencváros: a zöld-fehérek három, a graziak két szerzett ponttal lettek negyedikek a csoportjukban. Két héttel a Puskás Akadémia elleni, idei első bajnoki előtt mit jelenthet ez az eredmény és főleg a teljesítmény?

„Az volt a fontos, hogy a játékosok valódi mérkőzésterhelést kapjanak   – mondta Szabics Imre. – A védekezésünk jól működött, de azt is láttuk, hogy nagy volt a meccs intenzitása, a letámadás sebessége pedig más, mint a magyar bajnokságban. Jól reagáltak a játékosok az ellenfél tempójára, futballjára.”

Ami a számok alapján feltűnő, a hazai mérkőzéseket tekintve a Fehérvár az OTP Bank Liga legjobbja, az idegenben lejátszott bajnokik szerint nyolcadik. A vírus az ősz során nagyon megnehezítette a Mol Fehérvár FC helyzetét, amikor sokan hiányoztak betegség miatt, négy egymást követő meccsen csak három pontot szerzett a csapat, amely Székesfehérváron is csak ekkor vesztett pontot: kikapott a Ferencvárostól 1–0-ra, és gól nélküli döntetlenre végzett a Puskás Akadémiával, míg a következő kilenc bajnokin hatszor győzött.

„A produkció kapcsán a játékosoknak jár a dicséret   – reagált a számokra Szabics Imre. – Sohasem hivatkoztunk arra, milyen nehézségeket okozott nekünk a vírus, de le a kalappal a futballisták előtt, mert rengeteget tettek azért, hogy versenyben maradjunk. Ezt pozitívan értékeljük, és abban bízhatunk, hogy az említett hat győzelem is magabiztosságot, önbizalmat ad a tavaszi mérkőzésekre. Ezt a hitet erősíthette a Sturm Graz elleni jó teljesítmény és győzelem is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik