Mol Fehérvár: Olaszországból szerződtetnek magyar csatárt – hivatalos

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 11:44
null
Szabó Levente szerződtetését be is jelentette a fehérvári klub (Fotó: molfehervarfc.hu)
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint hazatér Genovából a 20 éves utánpótlás-válogatott csatár, Szabó Levente, aki a Mol Fehérvárhoz szerződik és kölcsönbe Budaörsre kerül. Ezt közben a fehérvári klub a hivatalos honlapján is bejelentette. Az NB II-es csapat vezetőedzője, Bognár György kérdésünkre elmondta, hogy a támadó már velük készül.

 

Szabó Levente 1999. június 6-án született Székesfehérváron. A labdarúgás alapjaival először a Sárszentmiklós SE-ben, majd az akkorVideoton FC Főnix néven szereplő együttesbenismerkedett meg – itt csapattársa volt többek között Bolla Bendegúz és Szoboszlai Dominik is. Későbba Győri ETO FC utánpótlásábanszerepelt, 2007 és 2015 között 133 meccsen összesen 272 gólt termelt a magyar utánpótlás-rendszerben – mutatja be az új szerzeményt a molfehervarfc.hu.

Szabó 2015 nyarán igazolt az olasz Atalantához, melynek színeibenU17-es bajnok lett. Ezt követően,2017-bena Genoába igazolt, melynél az U19-es együttes játékosa volt. 2014 óta rendszeresen tagja a magyar korosztályos válogatottaknak, az U19-es nemzeti csapatban hét találkozón háromszor volt eredményes.

„Székesfehérváron születtem, Sárbogárdon nőttem fel és Vidi-szurkolóként gyermekkoromban sokat jártam a csapat mérkőzéseire, de aztán másfelé vezetett a karrierem. Örülök, hogy most visszatérhetek, nagyszerű lehetőség számomra a Vidi. Igyekszem fejlődni és kamatoztatni az olaszországi tapasztalatokat. Az Atalantával megnyertük a korosztályos bajnokságot, a Genoánál pedig több ízben is a Serie A-s csapattal készülhettem, összességében sikeresnek értékelem a légiós éveimet. Célom, hogy szép lassan beépüljek a Mol Fehérvár FC első csapatába és minél több játéklehetőséghez jussak, minél több góllal segítsem az együttest” – fogalmazott Szabó Levente új klubja hivatalos honlapjának.

Kovács Zoltán sportigazgató hozzátette, Szabó kooperációs kölcsön keretében az NB II-es Budaörshöz kerül.

„Az elmúlt évek során többször is téma volt Levente hazahozatala. Több megkeresése is volt az NB I-ből, örülök, hogy végül minket választott. Vérbeli, klasszikus csatár, akiben rengeteg potenciál rejlik. A folyamatos játéklehetőséget biztosítandó a közeljövőben a kooperáció keretein belül a Budaörsnél fog készülni, de biztos vagyok benne, hogy rövid időn belül bemutatkozhata Vidi első csapatában is. Az utánpótlás-válogatottaknál eddig minden korosztályban szerepet kapott, bízom benne, hogy hamarosan az újjáalakuló U21-es nemzeti csapatnál is számításba fogják venni" – mondta a sportvezető.

A másodosztályú Budaörs vezetőedzője, Bognár György megkeresésünkre elmondta, a csatár csütörtökön már velük edzett, de miután a játékengedélyére még várni kell, a hétvégén még nem számíthat rá.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Funsho Bamgboye (nigériai, Haladás), Gundel-Takács Bence (Újpest FC), Halmai Ádám (Haladás), Kovács Dániel (Soroksár), Viszar Muszliu (északmacedón, Shkëndija – Észak-Macedónia), Nyári Patrik (Haladás), Ivan Petrjak (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Ferencváros), Adrian Rus (román-magyar, PAFC, legutóbb kölcsönben Sepsi OSK – Románia), Szabó Levente (Genoa – Olaszország), Zsóri Dániel (Debreceni VSC)
Kölcsönbe érkezők: Danilo Pantics (szerb, Chelsea – Anglia, legutóbb kölcsönben Partizan Beograd – Szerbia)
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek:
Távozók: Joan Campins (spanyol, Royal Excel Mouscron – Belgium, szabadon igazolhatóként), Bévárdi Zsombor (Debreceni VSC), Elvir Hadzic (bosnyák, FC Dornbirn 1913 – Ausztria), Hársfalvi András (Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Réti Patrik (BFC Siófok, kölcsön után végleg), Marko Scsepovics(szerb, Rizespor – Törökország, Sós Bence (PAFC, kölcsön után végleg), Szabó Bence (Diósgyőri VTK, kölcsön után végleg), Tomás Tujvel (szlovák, Bp. Honvéd), Tóth Bence (Vasas FC, kölcsön után végleg))
Kölcsönbe távozók: Berecz Zsombor (Mezőkövesd), Bolla Bendegúz (ZTE FC – ismét), Nyári Patrik (Haladás), Tamás Krisztián (ZTE FC), Zeke Márió (Gyirmót FC Győr). Kooperációs kölcsön (Budaörs): Halmai Ádám, Mocsi Attila, Szabó Bálint, Szabó Levente
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik