MLSZ: nem áll jogukban az indoklást nyilvánosságra hozni

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 19:38
A Magyar Labdarúgó-szövetség fellebbviteli licencadó bizottsága 2015. május 26-i ülésén jogerős döntéseket hozott a 2015–16-os szezon klublicenckérelmei kapcsán. A bizottság a Kecskemét, a Pécsi MFC, a Nyíregyháza Spartacus és a Lombard NB I-es, valamint az Újpest nemzetközi (UEFA) és a Putnok NB II-es licenckérelmező fellebbezéseit elutasította. Az MLSZ 2015. május 29-én megküldte az érintett klubok számára a fellebbviteli licencadó bizottságnak az adott sportszervezet fellebbezése alapján készült, részletes indoklással ellátott határozatát – olvasható az mlsz.hu-n.

Tekintettel az MLSZ és a licencet kérelmezők között korábban aláírt titoktartási nyilatkozatra, jelenleg az MLSZ-nek nem áll jogában a licenceljárás során született határozatok indoklását nyilvánosságra hozni. Mivel a közvélemény részéről a licenceljárás során született határozatok hátterére vonatkozóan fokozott érdeklődés tapasztalható, a szövetség hivatalosan kérte a klubok hozzájárulását ahhoz, hogy az MLSZ a határozatok teljes tartalmát, indoklással együtt a szövetség weboldalán közzétehesse.

Az MLSZ kérte, hogy a klubok legkésőbb jövő hét hétfő (2015. június 1.) 12 óráig adják meg ehhez a hivatalos hozzájárulásukat. Amennyiben a jelzett határidőig nem érkezik meg a sportszervezetek hozzájárulása, az MLSZ úgy tekinti, hogy a sportszervezet nem járul hozzá a határozatok indoklásának közzétételéhez – áll az mlsz.hu cikkében.

A NYÍREGYHÁZA AKTIVIZÁLTA A JOGÁSZOKAT

A Nyíregyháza Spartacus honlapján tájékoztatott róla, hogy megkapta az MLSZ-től a fellebbviteli licencadó bizottság határozatát, melyben tájékoztatták a klubot az első fokú döntés helybenhagyásáról. „A határozat új információt nem tartalmaz, továbbra is a csapat 2010-es játékosával, Diego Balbinot-val szemben fennálló tartozást említi indoklásként. A klub jogászok bevonásával válaszol a határozatra, és elküldi levelét a Magyar Labdarúgó-szövetséghez” – olvasható a nyiregyhazaspartacus.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik