MLSZ: megbotránkoztató Fradi-szurkolók miatt büntettek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.05. 17:39
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) május 5-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

A FEB Marco Rossi vezetőedzőt (Budapest Honvéd), mert a FEB jogerős, a kispadtól és az öltözőtől való eltiltásra vonatkozó határozatát megszegte azzal, hogy a lelátóról játékosainak utasítást adott, 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Pécs–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset a rend nem megfelelő biztosításáért, szurkolóinainak rendzavarásaiért és szabályzati előírás megsértéséért a soron következő 2 hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeik viselésére, továbbá 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Az FTC-t, mint visszaesőt, szurkolóinak megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte – írja az mlsz.hu.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetések

Pécs és Lombard 30-30 ezer forint

NB II

Sifter Tamás (Sopron), mert megütötte ellenfelét, 3, Hangya Szilveszter (Vasas) 1, Medgyes Zoltán (Mezőkövesd), mert az asszisztens személyére súlyosan sértő kifejezést használt, 3, Szabó Péter (Szeged 2011) mint visszaeső 2, Veszelinov Vladimir (Szeged), mint visszaeső, mert az asszisztens személyére súlyosan sértő kifejezést használt, 4 soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Tóth Bence (Szolnok) korábbi 4 mérkőzésre szóló eltiltását 3 mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte.

NB III

Potyi Gábor (Sárvár) 1, Kiprich Dávid József (Videoton FC), mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlenül reklamált, 2, Szeleczki Alex (Vác) 1, Villányi Gergely (Monor) 1, Kovács Tamás (Veresegyháza) 1 soron következő felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Csurka Zoltán edző (Diósd), mert a játékvezető ítélete ellen sorozatosan, sportszerűtlenül reklamált a kispadtól és az öltözőtől, 2, Biró Imre vezetőedző (Fehérvár) a kispadtól és az öltözőtől 1, Volcsányi Csaba sportszakember (Gold-Sport) a kispadtól és az öltözőtől 1, Híres Gábor vezetőedző (Hatvan) mint visszaeső a kispadtól és az öltözőtől 2 soron következő NB III-as bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Sárvár–Tatabánya mérkőzéssel kapcsolatban a Sárvárt, rendezési hiányosságok és szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 50 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A további, a női és férfi futsalbajnokságokat és -kupákat érintő határozatokról itt olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik