MLSZ: ismét százezreket fizet az Újpest és az FTC

Vágólapra másolva!
2014.10.02. 18:27
null
Az újpesti szurkolótábor miatt ismét bírságot fizethet a klub (Fotó: NS-archív)
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága ismét súlyos pénzbírságot rótt ki többek között az Újpest, a Ferencváros, a Videoton, valamint a DVTK labdarúgócsapatára.

A Lombard Pápa–Újpest mérkőzésen a lilák drukkerei megbotránkoztató rigmusokkal álltak elő (más csapat, az MLSZ és a játékvezető szidalmazása), a „tarifa” 300 ezer forint. Az FTC drukkerei a Haladás elleni meccsen húzták ki a gyufát, az ellenfél és a játékvezető szidalmazásáért 200 ezer forint járt. A Videoton–DVTK rangadó mindkét résztvevője fizet: a fehérváriak Tomiszlav Szivicset, a bírót és az MLSZ-t szidták (150 ezer forintért), míg a diósgyőriek az MLSZ-t (100 ezerért).

Az Újpest–Haladás MK-mérkőzésen a lila-fehér szurkolótábor 200 ezer forint értékben kiabált megbotránkoztató rigmusokat. Minden említett sportszervezet visszaesőnek számít.

Tóth Lászlót, a Mezőkövesd-Zsóry vezetőedzőjét is visszaesőként bírságolta meg a fegyelmi bizottság, miután nem teljesítette a kispadtól és öltözőtől eltiltáshoz kapcsolódó előírásokat. A szakember 300 ezer forintos bírságot kapott.

Az NB III-as Cigánd–Kisvárda mérkőzésen történt rendzavarásért, a játékvezető különböző tárgyakkal való megdobásáért a Cigándot 100 ezer forintnyi pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a fegyelmi bizottság. A Csepel német birodalmi háborús zászló kihelyezéséért fizet 50 ezer forintot, az Ajka pedig színes lapok miatt 12500 forintot.

A fegyelmi bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik