MLSZ: ismét fizethet a megbüntetett Újpest

Vágólapra másolva!
2017.08.01. 16:54
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága (FEB) 600 ezer forintos büntetést szabott ki az Újpestre, mert szurkolói botrányosan viselkedtek a Videoton elleni idegenbeli bajnokin.

– A FEB a Videoton–Újpest meccsel kapcsolatban a Videotont mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti, az Újpestet szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért (huhogás), továbbá tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.Újpestet szurkolói részéről pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint hátrányosan megkülönböztető, rasszista megnyilvánulásáért (huhogás), továbbá tárgy játéktér közelébe történt bedobásáért 600 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az Újpestre rájár a rúd, a klubot a fegyelmi bizottság a Ferencváros ellen tapasztalt szurkolói szabálysértések miatt zárt kapus találkozóra büntette, és miután a klub nem élt a fellebbezés lehetőségével, a vasárnapi, Vasas elleni összecsapáson nem lesznek nézők a Szusza Ferenc Stadionban.

– A múlt szombati, Honvéd elleni bajnokin kiállított Jurij Habovda (Balmazújváros) egy bajnokira szóló eltiltást kapott.

– A másodosztályban a fegyelmi bizottság a Budafok–Nyíregyháza meccsel kapcsolatban a Budafokot mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti. A ZTE–ETO találkozó miatt a győriek kaptak írásbeli figyelmeztetést, miután szurkolóik „másokat megbotránkoztató magatartást” tanúsítottak, azaz szidták az ellenfelet. A zalaegerszegiek a hat sárga lapért 15 ezer forint büntetést kötelesek fizetni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik