MLSZ: ennyibe került az Újpestnek a DVTK elleni pirózás

Vágólapra másolva!
2016.10.25. 16:53
null
Az újpesti görögtűz drága mulatság volt (Fotó: Meder István)
Négy klubot, a Debrecent, a Budapest Honvédot, az Újpestet és a Diósgyőrt sújtotta pénzbüntetéssel a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) kedden ülésező fegyelmi bizottsága.

 

Az MLSZ honlapján közzétett határozatok szerint az Újpestnek 200 ezer, a DVSC-nek és a Budapest Honvédnak 100-100 ezer, a DVTK-nak pedig 50 ezer forintot kell fizetnie a szurkolók megbotránkoztató magatartása – az ellenfél vagy más sportszervezet szidalmazása – miatt.

Az Újpest büntetése azért súlyosabb, mert drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak szombaton a Diósgyőr elleni NB I-es találkozón, a klub pedig megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzatot.

Az NB I 13. fordulójában kiállított játékosok közül Szabó Jánosnak egy, paksi csapattársának, Kecskés Tamásnak – visszaesőként – két meccset kell kihagynia.

A legsúlyosabb büntetést a héten Buzás Viktor, az NB III-as Pénzügyőr játékosa kapta, négy meccset kell kihagynia, mert „két sárga lap után kiállították, majd a játékvezető személyére előbb sértő, majd sportszerűtlen megjegyzést tett.”

További fegyelmi határozatok itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik