MLSZ: átlagosan havi bruttó 1.63 millió forint egy NB I-es focista alapbére

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2020.01.22. 20:20
null
A ténylegesen játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1.63 millió forint volt az NB I-ben
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a labdarúgó NB I 2018–2019-es kiírásában szereplő játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1.63 millió forint volt.

 

Az MLSZ a szerdai közleményében kiemelte, hogy az UEFA 14. alkalommal tette közzé az európai labdarúgás összesített számadatait tartalmazó, úgynevezett Benchmark-riportot.

„A rendkívül alapos, értékes és hasznos szakmai anyagnak a hazai sajtóban történt megidézése, felhasználása sajnálatos módon a legtöbb helyen jelentős tévedéseket, csúsztatásokat tartalmaz” – írta az MLSZ, hozzátéve, hogy a magyar média az UEFA-ra hivatkozva „eltúlzott bérekkel irritálta a közvéleményt”.

Magyarországon azmfor.huközölte először az UEFA szakmai anyagának részleteit, az internetes portál átlag bruttó 3.3 millió forintos fizetésről írt. Az MLSZ szerint ez az adat nem fedi a valóságot.

„A szenzációként tálalt sok milliós bérekhez képest az UEFA által vizsgált 2018–2019-es évadban az NB I-es csapatoknál a ténylegesen játékosoknak fizetett átlagos alapbér havi bruttó 1.63 millió forint volt” – áll a közleményben.

Az MLSZ az eredeti UEFA-anyag áttekintését javasolja azoknak, „akik szeretnék megismerni az európai futball adatait, összehasonlító trendjeit, gazdasági hátterét és alakulását”, egyúttal emlékeztetett rá, hogy az UEFA a klubokat működtető gazdasági társaságok nyilvános beszámolói alapján állítja össze saját tanulmányát.

„Ezen beszámolók, illetve adatok a hazai újságírók, sportszakemberek és érdeklődők számára is elérhetők, másrészt az MLSZ apparátusa szívesen rendelkezésre áll konzultációra az újságírók és önjelölt sportközgazdászok számára is, hogy elkerüljék téves adatok, következtetések közlését” – írta közleményében az MLSZ.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik