MLSZ: a DVTK tárgyalást kér a szektorbezárás ügyében

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.07. 14:33
null
Még nem zárult le a DVTK-szurkolók rendbontásának az ügye (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint korábban megírtuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága szektorbezárásra büntette a DVTK-t. A miskolci klub hivatalos oldalán reagált az ítéletre, kijelentve, hogy tárgyalást kér az ügyben.

 

Az MLSZ honlapján közzétett határozat szerint a diósgyőri klub a szurkolóinak a Puskás Akadémia elleni találkozó utáni rasszista megnyilvánulása, tárgyak bedobálása és a mérkőzés játékvezetőjével szembeni obszcén kifejezés használata miatt kénytelen bűnhődni. A következő hazai bajnoki mérkőzésén – a miskolciak két idegenbeli fellépést követően az 5. fordulóban a Haladást fogadják – a G- és a H-szektort le kell zárnia.

A DVTK álláspontjában azt írja, „a határozat indokolásában nincs rögzítve, hogy a fegyelmi vétségek a nézőtér melyik részén valósultak meg, viszont az rögzítésre került, miszerint a 20. és 54. percben történtek a 2. számú asszisztensnél. Figyelemmel ezen asszisztens elhelyezkedésére, valamint a bezárással érintett szektornál lévő hálóra is, fizikai lehetetlenség, hogy a »szotyi« dobója a G és/vagy H-szektorban tartózkodott. A mérkőzés 13. percében »huhogó« nézők sem a bezárással érintett G és/vagy H-szektorban tartózkodtak.”

A klub közleményében hozzáteszi, a tárgyaláson arra kérik majd a fegyelmi bizottságot, hogy a határozatában a DVTK-val szemben kiszabott büntetést módosítsa, és azon szektor tekintetében alkalmazza a szektorbezárást, amely érintve volt a fegyelmi vétségben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik