MLSZ: a DVTK és a Soroksár kapta a legnagyobb pénzbüntetést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 18:15
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a hivatalos honlapján tette közzé a fegyelmi határozatokat. Az NB I-es klubok közül az FTC, a DVTK, a Videoton, a Honvéd, a Mezőkövesd és az Újpest is pénzbüntetést kapott, a legnagyobbat ezúttal azonban a másodosztályú Soroksár (500 ezer forint).

NB INB I

A FEB az FTC–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az FTC-t mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása) 100 000 Ft, a Diósgyőrt mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az MLSZ szidalmazása) 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Videoton–Honvéd mérkőzéssel kapcsolatban a Videotont mint visszaesőt a rend nem megfelelő biztosításáért (az ellenfél egyik játékosának lelocsolása), valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és az ellenfél egyik játékosának szidalmazása) 250 000 Ft, a Honvédot mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának és a mérkőzés játékvezetőjének szidalmazása) 150 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Mezőkövesd–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Mezőkövesdet meccsrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért és szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (a játékvezető szidalmazása) 100 000 Ft, az Újpestet mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (sportszakemberek szidalmazása) 100 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

NB II

Fekete Máté (Budafok) – mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott – 2, Forró Gyula (Nyíregyháza) – mert a játékvezető személyére sértő kifejezést használt – 3 soron következő férfi felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az MTK–Soroksár mérkőzéssel kapcsolatban a Soroksárt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél, az ellenfél egyik játékosának és sportszakemberének a szidalmazása), valamint becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető magatartásáért, rasszista megnyilvánulásért 500 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB tárgyalás megtartása után a Nyíregyházára az MTK elleni mérkőzéssel kapcsolatos határozatában kiszabott 100 000 Ft-os pénzbüntetést hatályában változatlanul fenntartotta.

NB III

Sipos Krisztián (Füzesgyarmat) 1, Nagy Zoltán (DEAC) 1, Horváth Benjámin (Tállya) 1, Hampuk Ádám (Szentlőrinc) 1, Boromisza Gábor (Veszprém) 1, Baksa Ákos (Szabadkikötő) 1, Révész György (Szabadkikötő) 1 soron következő férfi felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Szűcs László edző (III. ker. TVE) a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 1 soron következő NB III-as férfi nagypályás felnőttbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB tárgyalás megtartása után Császár Attila (Pápa) korábbi, 6 mérkőzésre szóló eltiltását 5 meccsre szóló eltiltásra mérsékelte.

Női és férfi futsalbajnokságok és kupák

Béni Zoltán (ELTE) és Nagy Dániel (Újpest FC) 1-1 soron következő férfi felnőtt futsalbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Cserenkó Szabolcs vezetőedző (Score-Goal) – mert a játékvezető ítélete ellen sportszerűtlen módon tiltakozott, a játékvezető működésére negatív kijelentést tett – a mérkőzéssel kapcsolatos sportszakemberi tevékenységtől 3 soron következő NB II-es férfi felnőtt futsalbajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Színes lapok miatt kiszabott pénzbüntetés

Szolnok 15, Hódmezővásárhely 10, Iváncsa 10, Szabadkikötő 16, Andráshida 10 ezer forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik