MLSZ: 300 ezret fizet az Újpest, büntetés nélkül a Fradi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.21. 18:00
A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága (FEB) 300 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte az Újpestet, míg a Ferencváros ezen a héten nem kapott büntetést.

Az mlsz.hu.beszámolója szerint a szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) október 21-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

NB I

Lorentz Márton (Puskás FC) 2 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott, mert stoplihasználattal ellenfele bokájára csúszott, akit ápolni kellett.

Laczkó Zsolt (Kecskemét) az öltöző folyosón – nem nevezett játékosként – a játékvezetők működésére negatív kijelentést tett, ezért 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB a Videoton FC–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Videoton FC-t, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért 100 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Győr–Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Győrt, mint visszaesőt, rendezési hiányosság és szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt 100 000 forint, az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolói részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálásáért és pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért 300 000 forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Lombarddal szemben labdarúgóval szemben pénzügyi kötelezettség nem teljesítéséért indított fegyelmi eljárást, mivel a fegyelmi vétség elkövetése nem állapítható meg, megszüntette.

A FEB-tárgyalás megtartása után a Diósgyőr–FTC mérkőzéssel kapcsolatos határozatának a Diósgyőrre vonatkozó részét – 2 millió forint pénzbüntetés – hatályában változatlanul fenntartotta.

A Nemzeti Sport Online 8. forduló után készült kimutatása alapján az Újpestet büntetik a legtöbbet, a virtuális dobogó második helyén pedig a Ferencváros áll.

NB II

Takács Péter (Mezőkövesd) 2 és Hajdú Sándor (Csákvár) 1 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB Bognár György sportigazgató-technikai vezetőt (Csákvár) a sporttevékenységtől (sportszakmai tevékenység végzésétől) eltiltja mindaddig, ameddig a sportszakember az MLSZ FEB jogerős határozatában kiszabott 100 000 forint pénzbüntetést az MLSZ részére nem fizeti meg.

HA A TOVÁBBI BÜNTETÉSEKRE IS KÍVÁNCSI, KATTINTSON IDE!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik