MLSZ: 140-re nőtt az A-, B- vagy C-licences női edzők száma

Vágólapra másolva!
2016.12.08. 21:17
Az év végére száznegyvenre nőtt az A-, B- vagy C-licences edzői képesítéssel rendelkező nők száma, és a közeljövőben még nagyobb számban szerezhetnek diplomát női hallgatók a Magyar Labdarúgó-szövetség edzőképzésében – adta hírül az MLSZ honlapja.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége 2013-ban fogadta el a női labdarúgás hét évre szóló, 77 pontos fejlesztési tervét, amelynek megvalósításán azóta is folyamatosan dolgozik a szakág vezetése – olvasható az mlsz.hu-n. Az egyik látványos eredmény, hogy az elmúlt három évben jelentősen emelkedett a játékosok és a női/lány csapatok száma az országban, és ezzel párhuzamosan szépen emelkedik a labdarúgásban tevékenykedő női edzők száma is.mlsz.hu-n. Az egyik látványos eredmény, hogy az elmúlt három évben jelentősen emelkedett a játékosok és a női/lány csapatok száma az országban, és ezzel párhuzamosan szépen emelkedik a labdarúgásban tevékenykedő női edzők száma is.

A nők egyre nagyobb számban lépnek be az MLSZ edzőképzési rendszerébe, 2015-ben először zajlott kizárólag női edzőket képező Grassroots C-tanfolyam a szövetség edzőképző központjában, idén pedig UEFA B-licences tanfolyam is indult Magyarországon, dedikáltan női szakemberek számára (ezt megelőzően kizárólag férfiakkal együtt végezhették el a kurzusokat a nők).

A nemrégiben befejeződött féléves kurzus végén tizenhatan kaptak diplomát, így immár 48 magyar női szakember mondhatja B-licences edzőnek magát. Az edzői diplomával rendelkező női szakemberek száma ezzel 140-re nőtt, közülük ketten A-licenccel, kilencvenen pedig Grassroots C-licenccel rendelkeznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik