MK: „Reméljük, Bence figyel minket fentről, neki szólnak ezek a győzelmek”

Vágólapra másolva!
2018.02.28. 09:24
null
Nagy Dániel reméli, hogy Lázár Bence fentről figyeli őket (Fotó: Török Attila)
Egy hete a Magyarországra zúduló hó miatt elmaradt az Újpest–Paks Magyar Kupa-mérkőzés, amelyet egy szintén havas napon és pályán pótoltak a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban. A hazaiak Nagy Dániel duplájával 2–0-ra nyertek, a visszavágóra jövő kedden kerül sor. A találkozó után a két gólt szerző középpályással beszélgettünk.

A borzasztó hideg és hóesés ellenére Nagy Dániel teljesítményére egyáltalán nem lehetett panasz, hiszen az Újpest középpályása kétszer is betalált a Paks ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

„Az elején hozzá kellett szoknunk a körülményekhez, de utána szerintem egész jól összeszedtük magunkat – árulta el a duplázó játékos a Nemzeti Sport Online-nak. - Ez az időjárás megkövetelte, hogy küzdjünk, harcoljunk, és azt a kevés lehetőséget, ami adódik, kihasználjuk. Emellett nagyon kellett figyelnünk arra, hogy ne kövessünk el buta hibákat. Ez sikerült is, hátul stabilak voltunk. Elöl pedig nagy küzdelem árán sikerült egész jó kis helyzeteket kialakítanunk, úgyhogy szerintem megérdemelten nyertünk 2–0-ra."

Azt viszont sietett leszögezni: nem gondolja úgy, hogy az első mérkőzésen eldőlt volna a párharc.

„A visszavágót nem szabad kényelmesre vennünk és ráülnünk az eredményre. A Paks nagyon jó csapat, otthon bármire képes. Koncentrálnunk kell és még egyszer ilyen vagy ennél jobb teljesítményt kihoznunk magunkból a jövő héten. Azzal nem is szabad foglalkoznunk, hogy addigra már tudni fogjuk, ki lehet a következő körben az ellenfelünk."

Végül a csütörtök hajnalban elhunyt Lázár Bence is szóba került, hiszen az Újpest korábbi futballistáját még kedd este is sokan gyászolták, a Szusza Ferenc Stadion előtt a szurkolók újabb és újabb mécseseket helyeztek el az emlékére.

„Érezni még a csapaton, hogy Bence az elmúlt héten elment. Nehéz bármit is mondani erről a tragédiáról. Itt van velünk, és reméljük, hogy figyel bennünket föntről, mert ezek a győzelmek mind neki szólnak."

Nagy abban bízik, hogy a következő már szombaton, a Mezőkövesd ellen, a labdarúgó NB I 21. fordulójában megszületik.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Újpest FC–Paksi FC 2–0 (1–0)

Szusza Ferenc Stadion, 410 néző. Vezette: Erdős József (Szert Balázs, Vígh-Tarsonyi Gergő)
ÚJPEST: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovic – Szankovics (Diallo, 76.), Nwobodo – Simon K., Nagy D., Zsótér (Balázs B., 59.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
PAKS: Molnár P. – Kulcsár D., Zachán, Fejes A, Báló – Papp K. (Nagy R., 59.) – Koltai, Kecskés, Hajdú Á., Simon M. – Hahn (Nikházi, 74.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Nagy D. (1–0) a 15., Nagy D. (2–0) a 67. percben
MESTERMÉRLEG
Nebojsa Vignjevics:
– Elégedett vagyok az eredménnyel. A legfontosabb az volt, hogy senki se sérüljön meg. Sok esetben szerencsésebbek voltunk az ellenfelünknél, sőt a végén szerezhettünk volna még egy gólt, de a mérkőzés előtt elfogadtam volna a 2–0-s végeredményt.
Csertői Aurél: – Az Újpest összességében a játék minden elemében felülmúlt bennünket, jobban akarta a győzelmet, és megérdemelten nyert.

A szerdai program:
13.00:
Dorogi FC (NB II)–Debreceni VSC – az első mérkőzésen: 2–1
13.00: Vác FC (NB II)–Diósgyőri VTK – az első mérkőzésen: 0–2
17.00: Békéscsaba (NB II)–UFC Nagykanizsa (megyei I.) – az első mérkőzésen: 3–1
19.00: Puskás Akadémia FC–ZTE FC (NB II) – az első mérkőzésen: 0–1
19.00: Balmazújváros–ETO FC Győr (NB II) – az első mérkőzésen: 3–2
19.00: Bp. Honvéd–BFC Siófok (NB II) – az első mérkőzésen: 2–2

A pálya használhatatlansága miatt elhalasztották a Sényő (megyei I.)–MTK Budapest (NB II) mérkőzést, amelyet jövő szerdán, március 7-én, 13 órától játszanak le. A párharc első meccsét az MTK nyerte 4–0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik