MK: Mi tudjuk, mit jelent háromnaponta tétmérkőzést játszani – M. Nikolics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.13. 22:31
A Mol Vidi várja előnnyel a Ferencváros elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját, miután 2–1-re nyert a Groupama Arénában. A mérkőzés után a két vezetőedző, Marko Nikolics és Szerhij Rebrov értékelt. 

Először a vendég Mol Vidi vezetőedzője, Marko Nikolics értékelt.Marko Nikolics értékelt.

„Egész délután, a találkozó alatt is végig esett az eső, nehéz, csúszós talajon kellett játszani, de így is érdekes mérkőzést vívtunk a Ferencvárossal. Igazi éles meccs volt a két csapat között, két pontrúgás után szerzett góllal sikerült megszereznünk az előnyt a visszavágóra. Egyébként egyik kapu előtt sem alakult ki túl sok helyzet. Örülök, hogy folytatódott a jó szériánk, az elmúlt hét tétmérkőzésen hat győzelmet arattunk és egy döntetlent értünk el. Kicsit úgy érzem, a mostani teljesítményünk alul van értékelve, persze ez lehet, hogy azért van, mert túl magasra tettük magunknak a lécet az Európa-liga-szerepléssel vagy a bajnoki címmel. A tavaszi szezonra visszatérve, mi igazán tudjuk, mit jelent háromnaponta éles tétmérkőzést játszani. Igaz, hogy a rotációban résztvevő futballisták száma még mindig nem magas, de akik itt vannak, ők igazi bátor szívű harcosok, remek mentalitású labdarúgók, büszke vagyok rájuk.”

Úgy véli, a 2–1-es idegenbeli siker ellenére a párharc még egyáltalán nincs lefutva, hiszen a Ferencvárosnak olyan játékosai vannak, akik képesek egy-egy olyan húzásra, amelyekkel meccseket dönthetnek el. Hozzátette, ha pontosabban passzoltak volna, akkor akár nagyobb előnnyel is várhatnák a székesfehérvári visszavágót. Összességében azonban reális eredmény született.

A sajtótájékoztató elején az is elhangzott, hogy 7567 néző látogatott ki a Groupama Arénába, amire a Vidi mestere így reagált.

„Örülök az elhangzott számnak, jó a magyar focinak, ha ennyien nézik a helyszínen a mérkőzéseket. De ha az elmúlt két-három év két legjobb csapata találkozik egymással, akkor az sem lenne talán túlzás, ha telt ház lenne.


Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője így látta a találkozót.

„Pontosan tudtuk, hogy milyen stílusú futball ellen kell játszanunk, nem volt könnyű, pláne nulla egynél. Az első félidőben sok helyzetet alakítottunk ki, gólt is szereztünk, de fordítani nem tudtunk. Higgyék el, nagyon nehéz olyan csapat ellen futballozni, amelyik tíz emberrel védekezik, a Vidinek ráadásul nagyon veszélyesek a kontrái. A játékosoknak fegyelmezettnek kell lenniük, hogy azt csinálják a pályán, amit kell, mert ha nem tudjuk befejezni a támadásainkat, az ellenfél azonnal visszatámad. A Kisvárda elleni kupameccsen sokkal mérgesebb voltam, mert akkor nem láttam a fiúkon az akarást, ma ez rendben volt.”

MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Ferencváros–Mol Vidi FC 1–2(Gorriarán 27., ill. Juhász R. 6., Vinícius 58.)
Budapest,
Groupama Aréna, 7567 néző.V:Solymosi Péter

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN

DVSC–Mezőkövesd1–0
Budaörs (NB II)–Budapest Honvéd 1–2
Puskás Akadémia–Soroksár (NB II) 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik