Kovács betalált a Haladás otthonában, előnyben a Vidi

Vágólapra másolva!
2015.10.28. 17:55
A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Videoton az egykori szombathelyi játékos, Kovács István találatával nyert 1–0-ra a Haladás otthonában.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Haladás–Videoton 0–1 (0–0)
Szombathely, Rohonci úti Stadion, 1530 néző. V: Solymosi Péter
Haladás: Rózsa – Angyal, Batarelo, Fehér Z., Jánvári – Nagy P., Petró (Iszlai, 63.) – Schimmer, Medgyes, L. Martínez (Gaál B., 59.) – Ugrai (Gosztonyi, 76.). Vezetőedző: Mészöly Géza
A kispadon: Gyurján M. (k.), Th. Wils, Németh M., Halmosi
Videoton: Danilovics – Heffler T., Lang, P. Vinícius, Szolnoki – Pátkai, Pölöskei, Kovács I., Suljic (Sejben, 55.) – Ivanovszki (F. Oliveira, 64.), Feczesin (Soumah, 79.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
A kispadon: Gábor (k.), Fejes, Szekeres, Trebotic
Gólszerző: Kovács I. (54.)MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Haladás–Videoton 0–1 (0–0)
Szombathely, Rohonci úti Stadion, 1530 néző. V: Solymosi Péter
Haladás: Rózsa – Angyal, Batarelo, Fehér Z., Jánvári – Nagy P., Petró (Iszlai, 63.) – Schimmer, Medgyes, L. Martínez (Gaál B., 59.) – Ugrai (Gosztonyi, 76.). Vezetőedző: Mészöly Géza
A kispadon: Gyurján M. (k.), Th. Wils, Németh M., Halmosi
Videoton: Danilovics – Heffler T., Lang, P. Vinícius, Szolnoki – Pátkai, Pölöskei, Kovács I., Suljic (Sejben, 55.) – Ivanovszki (F. Oliveira, 64.), Feczesin (Soumah, 79.). Vezetőedző: Horváth Ferenc
A kispadon: Gábor (k.), Fejes, Szekeres, Trebotic
Gólszerző: Kovács I. (54.)

Nagyot fordult a világ: ebben az idényben kétszer is megviccelte a bajnokságban a Haladás a Videotont, legutóbb éppen a hétvégén, és mindkét találkozón Király Gábor volt a főszereplő – akit a két csapat hétközi kupamérkőzésén Rózsa Dániel helyettesített. A szombathelyiek mestere, Mészöly Géza bevetette a fiatal középpályást, Petró Balázst is, és felépült Leandro Martínez – éppen ő hagyta ki a mérkőzés első helyzetét. A 25. percben.

Horváth Ferenc sem hagyta szó és tettek nélkül a bajnoki pofont, szerdára kicserélte fél csapatát, de maradt a hétvégén büntetőt hibázó Feczesin Róbert, aki az első félidőben igen aktívan, bár különösebb veszély nélkül futballozott. Betalált viszont kis híján Paulo Vinícius, aki kihasználhatta volna Rózsa rossz kimozdulását, ám közelről a léc fölé csúsztatott; illetve az az Ante Batarelo, akinek a Vidi-védők hoztak össze egy lövőhelyzetet, de ő is pontatlanul célzott.

A pihenő után Petró és Feczesin is ziccert rontott, Kovács István ellenben ritkán látható gólt szerzett: egyrészt az egykori Hali-üstökös jobb külsővel igazán látványosan tekert a jobb alsóba, másrészt nem mindennapos, hogy egy előretörő ellenfél elől a védekező fél öt játékosa is a szélrózsa változatos irányaiba rebbenjen-tolasson. 0–1!

A karmester első találatát szerezte volt csapata ellen.

Feczesin nem sokra rá eldönthette volna a mérkőzést, de ismét elpuskázta helyzetét, majd váratlanul teljesen leült a találkozó, a nézőket sem a cserék, sem a kíméletlen belemenéseket követő, hamar elhaló kakaskodások sem tudták lázba hozni.

Egygólos előnybe került tehát a Videoton, kérdés, milyen mértékben vigasztalja ez a fehérváriakat a bajnoki kudarc után.

PERCRŐL PERCRE

Visszavágó november 18-án.

90. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ UTÁN A MÁSODIK IS, IDEGENBEN ELŐNYT SZERZETT A VIDEOTON!

Két perc a ráadás.


90. perc
Fehér jobbal 19-ről nem sokkal talál a bal felső fölé, Danilovics már verve volt.

88. perc Ívelgetésbe kezd a Hali, Nagy szabadrúgását most elméri Danilovics, de méterekkel a bal sarok mellett megy ki a labda az alapvonalon túlra.

Átlag alatt: a két csapat bajnokijain 2.8 gól esett átlagosan.

83. perc Medgyes és Batarelo is a földön az ötös környékén, de nincs 11-es, nem is járt volna.

79. perc Alhassane Soumah pacsizik Feczesinnel.

76. perc
Az egykori vidis Gosztonyi András be, Ugrai le.

76. perc Kovács István is besárgul, Iszlainak rúgott oda.

73. perc Ugrai Roland odatalpal Pátkainak, sárga. Majd pici kakaskodás.

67. perc Gaál és Lang összefejel, utóbbi húzza a rövidebbet. De folytatja rövid ápolás után.

66. perc Ugrai balról a kapu elé játszik, Angyal továbbítja a labdát Gaálnak, aki hatról lő, de Vinícius közbelép, a jobb felső előtt meg fogja a labdát Danilovics.

64. perc Ivanovszki nem villogott ma, Filipe Oliveira váltja.

Pedig Feczesin 4 eddig Hali elleni meccsén 3-szor is eredményes volt.

63. perc Feczesin ezt is elrontja! Pátkai látványosan ível a 16-os elől a csatár elé, aki az ötös elől jobbal lábon lövi a remekül kimozduló Rózsát.

63. perc Petró le, Iszlai Bence be.

59. perc Martínez eddig bírta, a hétvégi gólszerző, Gaál Bálint váltja őt.

55. perc Sejben Viktor váltja a gól után Suljicot.

Egyébként Kovács 10. alkalommal lép pályára volt csapata ellen, és két assziszt mellett most talált be először az exnek.

Ritka érdekes gól volt: hat hazai játékos is elrebbent Kovács útjából! Mintha Buldózer tört volna előre a pályán...

54. PERC VEZET A VIDI! Suljic jobbról Kovács Istvánhoz passzol, aki betör a 16-osra, akadálytalanul, és 10-ről jobbal a jobb alsóba teker, okosan. 0–1!

52. perc Lang sem akar lemaradni, szépen ment, blokkol Medgyes jobb oldali beadása és Petró hatméteres lövése után.

50. perc FEHÉR! Ment zseniális becsúszással az ötös jobb sarkán Feczesin jobblábas lövése után. Ismét Kovács készített elő, az egykori Hali-üstökös.

Vajon megérte-e szerződtetnie a Videotonnak Újpestről Asmir Suljicot? Nos, a nyári átigazolási szezon egyik legfelkapottabb játékosa egyelőre egy-egy gólt és gólpasszt jegyez fehérvári színekben, vagyis a 24 esztendős bosnyák egyelőre nem váltotta meg a világot. A futballista a Videotonban eddig hét bajnokin lépett pályára, s a következő osztályzatokat kapta az NS-től: 0, 4, 5, 4, 5, 5, 4. Nem rossz, de nem is kiemelkedő produkció – kiváltképp egy légióstól, aki a bajnoki címet védő csapatban kellene bizonyítsa azt, hogy jobban futballozik az átlagnál.

49. perc Angyal sokadszor is könnyedén szereli Suljicot.

46. PERC FOLYTATJUK!

MAGYAR KUPA-ADATBANK ITT!

Idézzük a vidi.hu-t: „Nemcsak a Vidi, de valószínűleg az egész magyar labdarúgás történetének egyik legérdekesebb gólja 1997-ben, egy Haladás–Videoton bajnokin született. A vasiak játékosa, Balassa Péter szó szerint hálószaggató bombagólt lőtt, azonban a mérkőzés játékvezetője úgy látta, hogy a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret, ezért kirúgással folytatódott a mérkőzés."

Szombathelyen is egyre erősebb a szurkolói bázis. Az eredményesség hatására ugyanis 4200-an látták a helyszínen a Videoton elleni hétvégi mérkőzést, az ősszel lejátszott hat szombathelyi összecsapást átlagosan majd' 3800 néző előtt rendezték.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45. perc Lang véletlenül Batarelo elé passzol, aki jobbal, 18-ról a jobb alsó mellé bombáz.

44. perc
Rózsa elméri Heffler jobb oldali szabadrúgását, de a kapust megelőző Vinícius az ötösről fejjel a léc fölé csúsztat.

Az előző idényben mindkét találkozót a székesfehérváriak nyerték meg, tavasszal hazai pályán kiütéssel, 7–0-ra győztek.

39. perc
Suljic jobbos beadását Feczesin a kapu elé fejeli, Schimmer megtolja kissé a labdát, és ezért nem éri el azt a belépő Ivanovszki. HELYZET EZ IS!

38. perc Medgyes mindkét csele jó a jobbon, beadásáról azonban mindez nem mondható el.

Itt nincs gól, de a Fradi-pályán potyognak szépen. A találatok.

36. perc El sem fogják hinni, mi történt: Heffler szabadrúgása kissé magas Feczesinnek, aki ezért nagyon a kapu mellé talál hat méterről, de mivel előtte lökött, szabadrúgás kifelé.

31. perc
Rózsa ismét rossz helyre rúgja a labdát, már harmadízben.

A Haladás a szezonbeli sikerek előtt 2011 tavaszán győzte le utoljára a Videotont, aztán a szombathelyiek a két csapat következő 11 tétmeccsén nyeretlenek maradtak.

26. perc Heffler indítja Suljicot a jobbon, de beadást rosszul találja el az ötös előterében Feczesin, egyébként is menetrendszerűen szabadrúgás kifelé.

25. perc HELYZET!
Schimmer ad be jobbról, az ötös elől Martínez a labdát saját bal lábára fejeli, a rosszul helyezkedő Lang meg takarít.

A két csapat korábbi egymás elleni mérkőzései a közelmúltból jegyzőkönyvekkel, és egyéb statisztikák itt!

24. perc Heffler szabadrúgását az ötös bal sarka elől a kapu fölé pattintja Feczesin, de szabadrúgás, les miatt, bár előtte hazai játékoson pattant meg a labda.

23. perc
Szolnoki újabb gigásziját a kapu elé csúsztatja Ivanovszki, ahol Nagy elfejeli a labdát Kovács elől.

19. perc
Heffler beadását kapura ollózza 14-ről Feczesin, ám Rózsa résen, egyébként is lökött előtte a csatár.

18. perc Szolnokit felbuktatja MedgyesZoltán, röppen a bekk, de röppen egy sárga is.

15. perc
Szolnoki bal oldali megabedobását kifejeli a kapu elől Schimmer, a szöglet veszélytelen, mert Pölöskei kapáslövése is az.

13. perc
Martínez kap egyet a fejére Hefflertől, de tudja folytatni.

10. perc Medgyes már az ötös jobb sarka előtt jár, de nem mer lőni, majd elvariálja a helyzetet.

7. perc
Jánvári szereli az ötösön Feczesint, aki éppen Suljichoz passzolt volna.

3. perc
Rózsa-bravúr: Kovács passzával Feczesin kapura tör, de a 16-os előtt szereli a kapus, aki nem sokra rá tisztáz Suljic elől is, szintén egykori csapattársa jobb oldali előkészítése után.

1. perc Rózsa egy rossz kirúgással kezd, Szolnoki bedobását Kovács visszajátssza a feladónak, aki Pátkai elé passzol, de a 14 méteres ballábas szabadrúgás igen pontatlan.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak világoszöld mezben és fekete nadrágban, a vendégek piros-kék mezben és piros nadrágban.

„Azt tartom most a legfontosabbnak, hogy minden játékos megtalálja a maga motivációját, amiért képes bármikor, bármit feláldozni a pályán a győzelemért. Nem az edző személye a fontos, vagy az, hogy mit nyilatkozik, hanem az, hogy ez a belső motiváció legyen rendben. Természetesen ezt elmondtam már az öltözőben is, bízom benne, hogy egy jó időben jött atyai pofon volt az élettől az előző szombathelyi meccs. Egy-két helyen változtatok majd a csapaton a bajnokihoz képest, mert tétmérkőzésen még nem láttam mindenkit a keretből. Azt szeretném, ha azok a labdarúgók, akik most lehetőséget kaptak, bizonyítsák, hogy nagyon komolyan kell velük számolnunk a jövőben” – mondta a Haladás elleni kupameccs előtt a Vidi vezetőedzője, Horváth Ferenc a vidi.hu-n.

Egy kis örökmérleg! A két csapat eleddig a 74. élvonalbeli mérkőzést vívott egymással. Az örökmérleg – 37–14–22 – a Videotonnak kedvez. Először 1968-ban találkoztak a felek.

Kovács István 22/2-es mérleggel zárt Szombathelyen.

JÖTTEK-MENTEK!
A Haladástól a Videotonhoz:
2011, Kovács István, 500.000 euró
1999, Németh Gábor, ingyen
1994, Tóth Norbert, i.
A Videotontól a Haladáshoz:
2011, Goran Vujovics, kölcsönbe
2011, Nagy Dániel, k.
2009, Lattenstein Norbert, i.
2006, Finta Péter, k.
1980, Preszeller Tamás

A fehérváriaktól Juhász Roland, Stopira és Gyurcsó sérült.

A Videoton elleni MK-összecsapáson már számíthat a sérüléséből felépülő olasz szélsőre, Leandro Martínezre és Bosnjak Predragra is, és helyet kapott a kezdőben a fiatal Petró Balázs.
Ellenben nem húzhat szerelést Jagodics Márk, ugyanis a középső védőt a Magyar Kupa harmadik fordulójában, a Somoskőújfalu SE ellen (3–1) kiállította Karakó Ferenc játékvezető, a hátvéd eltiltását tölti.

„Már az előző szezon utolsó négy bajnokiján elkezdődött az építkezés, mert miután át vettük a csapat irányítását, sikerült benn maradni az NB I-ben. Kétségtelen, jól sikerült igazolni a nyáron, Stef és Thomas Wils, a két belga remek futballista. Persze rengeteget számít a biztos háttér, a drukkerek támogatása is. Azért nem minden szép és jó, hiszen a támadósorban több játékosunk is kiesett a szezon során, elég Leandro Martínezre vagy Szasa Popinra gondolni, ez nagy veszteség. Az NB I-es tabellát böngészgetve egyébként nem a helyezést, hanem a pontszámot figyelem. Amíg az előző szezonban összesen huszonöt pontot kapart össze a csapat, addig mára már huszonegyet. Ennek a nagyszerű csapatszellemnek, a sikerre való éhségnek meg kell maradnia, s akkor sok öröm várhat még ránk..."

„Ebben a szezonban kétszer is egy nullára vertük meg a fehérváriakat a bajnokságban, s Király Gábor mindannyiszor parádézott a kapuban, legutóbb ugyebár tizenegyest védett – mondta Mészöly Géza, a negyedik helyen álló Haladás vezetőedzője a szerdán 18 órakor kezdődő, Videoton elleni Magyar Kupa-nyolcaddöntő első, szombathelyi felvonása előtt. – Ám, hogy az újabb, fehérváriak elleni meccsen ki áll a kapuba, egyelőre nem tudom. Tényleg... Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Rózsa Dániel és Gyurján Márton személyében remek kapusokat tudhatunk a keretben."

Friss az emlék: a hétvégén az NB I-ben a Haladás nagy csatában nyert a Vidi ellen.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A HALADÁS–VIDEOTON MAGYAR KUPA-NYOLCADDÖNTŐ ELSŐ FELVONÁSÁNAK ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik