MK: ezért kell szurkolói kártya az Újpest–FTC döntőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.23. 09:26
null
Az FTC szurkolóknak a hazai bajnokikhoz hasonlóan szkennelniük is kell a kupadöntőn (Fotó: Korponai Tamás, archív)
A Ferencváros és az Újpest szurkolói is nehezményezték, hogy miután az MLSZ az előző szezon végén eltörölte a jegyek megvételéhez kötelező szurkolói kártyát, a finálé előtt ismét a plasztiklapocskák felmutatásától tette függővé a belépők megváltását. Az üggyel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője, Sipos Jenő nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. 

 

„A biztonság megőrzése volt a központban és a döntés hátterében, hiszen ez a legfontosabb minden egyes derbi előtt – mondta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Az MLSZ a két résztvevő klubbal, valamint a rendvédelmi szervekkel történt egyeztetés után döntött a klubkártyáról, amelynek használata egyébként az utóbbi fél határozott kérése volt.”

„Örömteli, hogy sokan a válogatott meccseket hozzák fel ellenpéldaként, mondván, a nemzeti csapat telt házas találkozóin sem történt atrocitás azt követően, hogy az MLSZ elnöksége feloldotta a kártyakötelezettséget. Valóban, ám ne felejtsük el, hogy mondjuk ott huszonegyezer hazai és ezer vendégdrukker nézi a meccset, míg ezúttal azonos létszámban lesznek jelen a két, legnagyobb szurkolótáborral rendelkező magyar csapat fanatikusai, akik ráadásul nem szimpatizálnak egymással. Szeretném ugyanakkor hangsúlyozni, hogy a mérkőzést utólag minden esetben kiértékeljük, természetesen biztonsági szempontból is. A teljes nézőtéri rendnek nyilván hatása lehet a rendőrség vagy a szervezők jövőbeli gondolkodására” – tette hozzá a szóvivő.

Az FTC és az Újpest ma bajnoki meccsen találkozik a Groupama Arénában, a Magyar Kupa döntőjét május 7-én rendezik ugyanott.

LABDARÚGÓ NB I 32. FORDULÓ
Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Április 23., szombat
18.00
Videoton–MTK
Andó-Szabó Sándor
18.00Paks–HaladásKarakó Ferenc
18.00
Honvéd–Békéscsaba
Pintér Csaba
18.00
Vasas–Puskás Akadémia
Farkas Ádám
18.00
Debrecen–DVTK
Szabó Zsolt
20.30
Ferencváros–Újpest
Kassai Viktor
A bajnokság állását itt nézheti meg!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik